Kölcsönbe távozik Hegyi Krisztián, a West Ham United fiatal kapusa

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United bejelentette, hogy a magyar U21-es válogatott kapusát, Hegyi Krisztiánt a 2023–2024-es idényre kölcsönadja a harmadosztályban (League One) szereplő Stevenage-hez.

Image

fotó: https://www.stevenagefc.com/

A játékos első interjúja a Stevenage hivatalos oldalának:

,,Csodálatos érzés, hogy itt lehetek. Alig várom, hogy elkezdhessem és belevágjunk a közös munkába. Ma meg is volt az első edzésem, nagyon élveztem ezt a napot. A srácok nagyszerűek, az edzővel is beszéltünk, minden nagyon pozitív volt, találkoztunk a kapusedzőnkkel is. Mondhatom, hogy ez egy hatalmas dolog számomra, és nagyon várom már, hogy megkezdődjenek a mérkőzések. Sokkal másabb lesz nyilván itt védeni, mint a korosztályos csapatokban, de igazából mindig és minden a győzelemről szól, semmi más nem számít itt sem, mint a pontok megszerzése, és számomra is az a legfontosabb, hogy minél több győzelmet arassunk és remélhetőleg ebben a szezonban minél többet tudunk majd szerezni a sikerekből.

A 20 éves kapus 2019 tavaszán a Szombathelyi Haladás utánpótláscsapatától került a West Ham U18-as gárdájához. 2021 januárja óta tagja a londoni gárda U21-es együttesének, ahol csapatkapitány lett, majd felkerült a felnőtt csapat keretéhez. A kapus a tavalyi szezonban 7 alkalommal a kispadra is leülhetett a Konferencia-Liga győztes kalapácsosok csapatában, de a kezdőcsapattól még egy kicsit messze van a fiatal hálóőr.

,,A győztes Konferencia Liga-döntő egy gyönyörű nap volt számomra és a csapat számára is. Azt hiszem, megérdemeltük, egy nehéz szezonon van túl a West Ham, különösen a Premier League-ben, és jó volt így befejezni az idényt. Ez egy hatalmas dolog nekem és a csapatnak, és persze különösen a szurkolóknak, szóval nagyon boldog vagyok, hogy ezt elértük. De ugyanígy remek szezonja volt a Stevenage-nek is, hiszen feljutottak a League One-ba, ami nagy dolog. Biztos, hogy az új idény nem lesz könnyű, ez egy magasabb osztály, de jó lenne folytatni a sikeres szereplést itt is.”- mondta a klub honlapjának Hegyi.

Európai kupadöntőre készül a fiatal magyar hálóőr | Goal.com Magyarország

fotó: http://goal.com

A játékosnak 2025-ig szól a szerződése az angol fővárosi klubhoz, viszont a hírek szerint ezt szeretnék meghosszabbítani, hiszen hosszú távon számolnak a fiatal kapussal.