Kerkez Milos ott van a Golden Boy-díj 25 fős döntőjében

Az olasz Tuttosport alapította meg 2003-ban a Golden Boy nevezetű díjat. Az európai sportújságírók által minden évben odaítélendő díj az adott naptári évben a legjobbnak vélt Európában játszó 21 év alatti futballistának jár. Az elismerést olyan labdarúgók kapták meg eddig, mint többek között Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Kylian Mbappé vagy Erling Haaland.

Golden Boy: Szűkült a lista, Tonali a top 40-ben

fotó: http://tuttosport.com

Az idei évben bekerült egy magyar labdarúgó is a szavazás döntőjébe, méghozzá Kerkez Milos személyében. A 19 éves játékos az év első felében még a holland AZ Alkmaar játékosa volt, ahol nagyszerűen futballozott, és várható volt, hogy valamilyen európai topligás együttes fog ajánlatot benyújtani a holland klubnak a magyar válogatott játékosért.

Az Alkmaar kapusedzője szerint Kerkez javíthat a magyar futballisták  megítélésén Hollandiában - Körkép.sk

fotó: http://azalkmaar.nl

Kerkez Milosért a hírek szerint bejelentkezett az olasz Lazio és a portugál Benfica is. Míg Milossal sikerült megegyeznie a kluboknak, a hollandokkal viszont nem sikerült egyezségre jutni, mivel túl sokat kértek érte. Ezt használta ki az angol Premier-League-ben szereplő AFC Bournemouth, amely közel 18 millió euróért szerződtette.

Légiósok: Egy őrült balhátvéd vagyok – Kerkez Milos - NSO

fotó: http://afcb.co.uk

Bemutatkozó interjújában a következőket mondta Kerkez Milos: ,,Én egy őrült balhátvéd vagyok!” Ez úgy néz ki, hogy helytállónak bizonyult, hiszen Iraola irányítása alatt szinte minden PL-mérkőzésen pályára lépett, és helytáll a világsztárok ellen. Teljesítménye miatt a Bournemouth szurkolóinak szeretetét elnyerte, illetve több pozitív visszhangot váltott ki a játéka Angliában.

Dúsgazdag tulaj segítségével szárnyalhat idén a PL-ben a magyar válogatott  focista új klubja

fotó: http://afcb.co.uk

Az olasz Tuttosport már korábban beválogatta Kerkez Milost a TOP 100 Európában futballozó 21 éven aluli játékos közé, ahol sokáig az élmezőnyhöz tartozott, majd kissé visszaesett, de végül mégis bekerült a döntőbe, ahová 25 futballista került be.

Az 50 újságíróból álló zsűri közülük fogja kiválasztani a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgót, akinek kilétét november 4-én jelentik be, az ünnepélyes díjátadóra pedig december 4-én kerül sor.

Olyan játékosokkal van egy közegben Kerkez Milos, mint Jude Bellingham, Jamal Musiala, Florian Wirtz, Xavi Simons vagy Rasmus Höjlund.

A tavalyi győztes Gavi is bekerült a legjobb 25-be, de mivel tavaly ő lett a legjobb 21 éven aluli Európában futballozó játékos, így kikerült a listáról.

A 25-ös lista

Jude Bellingham (Real Madrid)
Jamal Musiala (Bayern München)
Xavi Simons (RB Leipzig)
Antonio Silva (Benfia)
Alejandro Balde (FC Barcelona)
Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)
Benjamin Sesko (RB Leipzig)
Giorgio Scalvini (Atalanta)
Rasmus Höjlund (Manchester United)
Levi Colwill (Chelsea)
Johan Bakayoko (PSV)
KERKEZ MILOS (Bournemouth)
Arthur Vermeeren (Royal Antwerp)
Evan Ferguson (Brighton)
Lucas Gourna-Dounath (Red Bull Salzburg)
Warren Zaire-Emery (PSG)
Ousmane Diomandé (Sporting CP)
Arnau Martínez (Girona)
Mathys Tel (Bayern München)
Andy Diouf (Lens)

Arda Güler (Real Madrid)
Bilál El Hannúsz (Genk)
Martin Baturina (Dinamo Zagreb)
Joao Neves (Benfica)
Lamine Yamal (Barcelona)

Korábban két magyar játékost jelöltek a Golden Boy-díjra, méghozzá Szoboszlai Dominik és Koman Vladimir. Előbbi játékos 2020-ban lett a 8. helyezett, míg utóbbi 2009-ben lett a 20. helyezett.

Magical Magyars podcast – Szoboszlai Dominik világklasszis - Eurosport

Koman Vladimir szakított a Krasznodarral