Gulácsi Péter visszatérhet Angliába – sajtóhír

Az angol Premier Leagueben 16. helyen álló Nottingham Forest állítólag a magyar válogatott és a német RB Leipzig 33 éves kapusát, Gulácsi Pétert szeretné leigazolni, legalább is erről ír az olasz traszferguru, Fabrizio Romano a Twitter-oldalán.

fotó: AFP

Az átigazolási hírek terén nagyon jól értesült olasz sportújságíró úgy tudja, hogy a kapcsolatfelvétel már megtörtént a 2x-es BEK-győztes angol együttes és a lipcseiek között, azonban a német klub nem szeretné elengedni a magyar kapust, hiszen a 33 éves játékos még szerepel a Marco Rose vezetőedző terveiben.

Mint ismert, Gulácsi Péter az elmúlt hat szezonban stabil kezdőnek számított az RB Leipzig csapatánál, de egy Celtic elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen súlyos sérülést szenvedett még 2022 októberében, majd csak tavaly szeptemberben, egy Német Kupa mérkőzésen tudott újra védeni. Visszatérését követően a kezdőben nem tudta megvetni a helyét, mivel a lipcseiek német kapusa, Janis Blaswich egy ideig jó formában védett, de mostanság hanyatlásnak indult a 32 éves hálóőr korábbi jó formája.

Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője az elmúlt időszakban arról nyilatkozott, hogy rotálni szeretne kapus poszton, amelynek értelmében Gulácsi és Blaswich is rendszeres játéklehetőséghez jutna. Nos, eddig ebből semmi nem valósult meg, hiszen a magyar kapus rendre a kispadon szerepelt.

fotó: AFP

Gulácsi Péter neve korábban felmerült az MLS-ben szereplő New York Red Bullsnál és a szintén Premier League-ben szereplő Newcastle Unitednél is, de a magyar kapus elmondta, hogy szeretne megharcolni a helyéért Lipcsében és a magyar válogatottban is, hiszen ott jelenleg a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes számít az elsőszámú hálóőrnek.

fotó: Getty Images

Érdekesség az 51x-es magyar válogatott Gulácsi Péterrel kapcsolatban, hogy 2009 és 2013 között már futballozott Angliában. Megfordult a Liverpoolnál, a Hereford Unitednél, a Tranmere Roversnél és a Hull Citynél is, így számára nem lenne ismeretlen az angol labdarúgás.