Gazdag Dániel: ,,Ezt az unokáimnak is mesélni fogom…”

Magyar idő szerint szerda hajnali 1 órától Gazdag Dániel farkasszemet néz kedvenc játékosával, minden idők egyik legjobbjával, Lionel Messivel. A sérüléséből felépülő Gazdag csapata, a Philadelphia Union az Inter Miamit fogadja a Ligák Kupája elődöntőjében (közvetítés: AppleTV+). A nagy meccsről és a felfokozott hangulatról beszélgetett a Philadelphia Union magyar válogatott játékosával a Jenkifoci nevű amerikai labdarúgással foglalkozó oldal.

Gazdag egy igazi magyar srác, a természeténél fogva kemény!”

fotó: http://nemzetisport.hu

-Mekkora a fociláz most Philadelphiában Messi érkezése miatt? Mennyire más a hangulat mint egy átlagos meccs előtt?

,,Teljesen más az atmoszféra. Mindenkin érezhető, hogy fel van dobva a meccs miatt. Amíg edzettünk a stadionban, egy 20-30 fős biztonsági delegáció járta körbe éppen a lelátót, ilyet előtte még sosem láttam itt. Aki aki csak tud, ott akar lenni a lelátókon és látni akarja Messit.

– Nem tartasz attól, hogy a Messi-szimpatizánsok többségben lesznek a stadionban, mint a Philly-szurkolók?

,,Biztos vagyok benne, hogy rengeteg Messi szimpatizáns lesz a stadionban, de mivel hazai pályán leszünk így azert több Union-szurkolót várok. De egyébként a kettő nem zárja ki egymást, én magam vagyok erre a példa: a Union sikeréért küzdök és a szívemhez nőtt a klub, viszont Messit gyerekkorom óta kedvelem, úgyhogy nekem is óriási élmény lesz ez a meccs.”

-A saját együttesed tartod a párharc favoritjának?

,,Nehéz megmondani! A legutóbbi egymás elleni meccsünket úgy simán megnyertük, hogy nem játszottunk igazán jól, azóta viszont sok minden változott náluk, új edző, új játékosok…nem is akármilyenek! Én egy szoros meccsre számítok, ahol náluk lesz többet a labda, viszont biztos vagyok benne, hogy a presszingelős játékunk nem fog nekik ízleni és veszélyesek tudunk lenni rájuk.”

-Mit jelent neked személyesen, hogy Messi ellen léphetsz pályára?

,,Óriási dolog! Messi a kedvenc játékosom, mióta elkezdett a Barcelonában játszani. Több száz meccsét néztem végig, szerintem a legnagyobb szurkolói közé tartozom. Emlékszem, a Honvéd akadémián például óriási veszekedésekbe is belementem a Ronaldo-fanokkal. Elképesztő karriert csinált, számomra minden idők legnagyobbja egyértelműen. Bárhogy alakul is ez a meccs, egész életemben büszke leszek rá és még az unokáimnak is mesélni fogom, hogy én bizony játszottam a nagy Lionel Messi ellen.”

Lionel Messi can't be stopped! Argentine scores again despite tame display  vs Charlotte FC: GOAL grades every performance from Inter Miami's new  superstar in the 2023 season | Goal.com

fotó: http://goal.com

-Ennek fényében tervezel vele mezcserét?

,,Nyilván rákérdezek majd, de az egyik korábbi nyilatkozatában említette, hogy szívesebben cserél argentin játékosokkal, ha van ilyen az ellenfélnél. Nálunk pedig ugye vannak argentinok. De sebaj, Messi mellett óriási Barcelona-szurkoló is vagyok, úgyhogy Busquets vagy Jordi Alba meze is nagy örömöt okozna.”

Jordi Alba arrives in Florida to join Leo Messi and Sergio Busquets at Inter  Miami | Marca

fotó: http://marca.com

-Azt mondhatjuk, hogy te vagy a legnagyobb Messi-fan a Philadelphia Unionnál?

,,Abszolút! De a két argentin játékosunk, Torres és Carranza is nagy tisztelője honfitársuknak.”

-Vissza a szakmához: Jim Curtin vezetőedző előállt valami tuti recepttel a Miami és Messi semlegesítésére?

,,Igen, rengeteget elemeztük őket videón. A Dallas megmutatta, hogy hol és miként sebezhető a Miami, mi is hasonló stratégiával készülünk.”

-Messin túl melyek ennek a Miaminak a legnagyobb erényei?

,,Ha csak Messi érkezett volna új igazolásként, már az is óriási hatást gyakorolt volna a csapatra, de közel sem ekkorát amin átmentek: Busquets játéka hasonlóan fontos a Miaminak. Illetve Tata Martino vezetésével teljesen megváltozott a védekezésük. Sokkal szervezettebbek hátul és nehezebb feltörni őket.”

forrás: http://jenkifoci.blog.hu

Gazdag Dániel eddig 4 Ligák-Kupája mérkőzésen lépett pályára és ezeken a találkozókon négy gólt szerzett, míg Messi eddig 5 találkozóján nyolc gólnál tart és ezzel jelenleg vezeti a sorozat góllövőlistáját.