Dárdai Palkó gólt szerzett a Német Kupa 1. fordulójában – magabiztosan jutott tovább a Hertha Berlin

5-0-ás győzelmet aratott a német másodosztályú (Bundesliga 2) Hertha Berlin együttese a német negyedosztályú Jena otthonában, a Német Kupa első fordulójában.

Hoher Sieg in Jena: Hertha zieht in die zweite Pokalrunde ein | rbb24

A német fővárosi klub a tavalyi szezon végén búcsúzott a Bundesligától és idei célul az azonnali visszajutást tűzte ki célul. A csapat nem kezdte jól az új szezont, hiszen a másodosztályban eddig 2/2 1-0-ás vereség áll a Dárdai Pál által irányított együttes neve mellett.

A Hertha csapatában igazi Dárdai uralom van, hiszen a vezetőedző Dárdai Pál két fia Dárdai Márton és ifjabb Dárdai Pál is a kezdőjében volt, míg Dárdai Bence a kispadon ült. Az előzetes erőviszonyoknak megfelelően az első perctől kezdve uralta a mérkőzést, s a vezetést a 6. percben egy bal oldali beadás után ifjabb Dárdai Pál fejesével szerezte meg.

A szünetig ugyan nem tudta növelni előnyét a berlini csapat, de a második játékrészben kiszakadt a gólzsák, s előbb a 47. percben a korábban Debrecenben és Diósgyőrben is játszó Haris Tabakovic, majd a 49. és az 52. percben Marco Richter volt eredményes.

Herthas Befreiungsschlag: Klarer Sieg in Jena | nw.de

A Hertha ezután sem állt le, a korábbi magyar szövetségi kapitány az 57. percben kiváló érzékkel küldte pályára Filip Uremovicot, aki két perccel később tovább növelte a különbséget.

A fővárosiaknál a biztos előny tudatában Dárdai Pál a 65. percben lehetőséget adott legfiatalabb fiának, Bencének is, aki a duplázó Marco Richter helyére állt be.

U17-es Eb: Felemelő érzés volt, hogy megtapsoltak – Dárdai Bence -

fotó: http://nemzetisport.hu

A végjátékra nem maradt kérdés a továbbjutást illetően, így a Hertha kiütéses sikerrel vette a Német Kupa első fordulóját.