Biztonságban van az Izraelben futballozó Koszta Márk

Szombaton megdöbbentő támadássorozat érte Izraelt, amelynek következtében leállt az élet, és az izraeli labdarúgás is. Jelenleg nem tudni, hogy mikor indulhat újra a futballélet Izraelben, ahol egy honfitársunk is futballozik, méghozzá Koszta Márk, aki az izraeli élvonalban szereplő Maccabi Bnei Raina játékosa.

Légiósok: átszakadt a gát, Koszta Márk megszerezte idénybeli első g

fotó: http://nemzetisport.hu

A 27 éves támadó kölcsönben van az izraeli csapatnál, ahol 5 mérkőzésen lépett pályára, és eddig 1 gól a mérlege, amelyet nem olyan régen szerzett meg.

Koszta Márk az M1-nek adott interjút.

„Biztonságos helyen vagyok, Haifában lakom, ugye délen történtek az események, illetve Tel-Avivot is érintették, szerencsére itt északon nem történt semmi. Libanon felől volt egy kis fenyegetés, de nem komoly. Arra volt már példa tavaly is, amikor itt játszottam, hogy rakétáztak délen, de arra még nem, hogy terroristák betörtek volna Izraelbe s embereket raboltak el és végeztek ki.

A szombat reggeli támadás után azonnal felfüggesztették az izraeli bajnokságot. A támadó csak később értesült arról, hogy elmarad az aznapi mérkőzésük, és ennek pontos okait is csak később tudta meg.

„Írták, hogy maradjunk otthon. Nem tudtam, mekkora a baj, később értesültem a médiából a helyzetről. Akkor azért kicsit pánikoltunk. A bajnokságról nem tudunk semmit. Egyénileg edzünk, konditermi tréningeket végzünk, de pályán nem tudunk edzeni. A mai napon láttuk, hogy az egyik csapat elkezdte az edzéseket, de nem tudom, hogy a héten mi lesz a fejlemény.”

Zárásként elmondta, hogy bár nehéz a labdarúgásra koncentrálnia, de szeretné, ha mielőbb béke lenne Izraelben.

„Nehéz jelenleg a labdarúgásra koncentrálni. Nem gondolok a szerződésem felbontására, arra gondolok, hogy legyen béke Izraelben, legyen minden rendben, utána lehet beszélni a futballról.”

Izrael: a bajnokságot felfüggesztették, Koszta Márk biztonságos hel

fotó: http://nemzetisport.hu

Mint ismert, a több országban is terrorszervezetként nyilvántartott Hámász indított támadást Izrael ellen még a szombati nap folyamán, méghozzá több száz rakétát kilőve az zsidó állam déli és középső részére, közben pedig fegyveresek törtek be az országba, akik embereket öltek meg és túszokat ejtettek. A támadásokra Izrael válaszolt, és több száz célpontott semmisített meg. Jelen állás szerint több százan meghaltak, és több ezren megsérültek a konfliktusban.