Balogh Botond: Célom csapatommal feljutni az olasz élvonalba, majd ott lenni a válogatottal az EB-n

    Fotó: parmacalcio1913.com

Balogh Botond az M1 aktuális csatornának hangsúlyozta, még 15 forduló hátra van a Serie B küzdelmeiből, amelyben jelenleg négy pont a klub előnye a második helyen álló Cremonese és hat a harmadik pozíciót elfoglaló Como együttese előtt.
    „Fontos, hogy mindenkinek a fejében az legyen, még nem értünk el semmit, a legfontosabb része még hátra van” – mondta Balogh, aki elárulta, a riválisokra nem figyelnek, csak magukra koncentrálnak, de tudják, mely csapatok jelentenek veszélyt. „Egy ilyen nagy múltú klubnak az kell, hogy legyen a célja, hogy egyből visszajusson a Serie A-ba. Idén is ez a cél, nincsenek nagyon kérdések. Ha azt hozzuk, amit eddig, akkor nem lehet olyan nagyon nagy baj.”
    Balogh a szezon elején kevesebb játéklehetőséget kapott, az elmúlt 12 bajnokiból kilencet viszont végigjátszott. Jelezte, hogy négyen vannak a poszton, nagy a konkurencia, sokat rotál az edző.
    „Egyre jobb erőben vagyok, egyre magabiztosabb vagyok” – jelentette ki Balogh, hozzátéve, hogy fejlődött az előző idényhez képest, rutinosabb, érettebb játékos lett, így összességében meg van elégedve a teljesítményével.
    A 2020/21-es szezonban már tagja volt a Serie A-ban a Parmának, azonban szeretne érettebb játékosként szerepelni az élvonalban, egyúttal bízik benne, hogy minél több meccset tud játszani a márciusi válogatott szünetig.
    „Majd eldöntik, hogy megérdemlem-e azt, hogy ott legyek a keretben” – emelte ki a kétszeres válogatott védő.
    Meglátása szerint, amennyiben a Parmával sikerülne feljutnia a Serie A-ba és ebből ki tudná venni a részét, akkor lenne esélye ott lenni a nemzeti csapat keretében a németországi Európa-bajnokságon.

Forrás: http://www.mti.hu