A spanyol bajnokság éllovasa érdeklődik Vancsa Zalán iránt

Nagyszerű szezont fut a belga másodosztályú Lommel SK 19 éves magyar szélsője, Vancsa Zalán. Az ifjú játékos második szezonját tölti Belgiumban, de az idei esztendőben messze felül múl minden várakozást, hiszen 17 bajnokin 5 gól és 3 gólpassz áll a neve mellett, míg csapata csak pár ponttal van lemaradva a feljutást érő helyektől.

fotó: Lommel SK

Sajtóhírek szerint a fiatal játékos teljesítményére Európában is felfigyeltek. A brit The Guardiannél dolgozó Bocsák Bence úgy tudja, hogy a spanyol élvonalbeli bajnokság listavezetője, a Girona is érdeklődik a magyar szélső iránt. A hírek szerint a katalán együttes majd csak a nyár folyamán próbálja meg leigazolni Vancsa Zalánt.

Érdekesség, hogy a Girona és a Lommel is a Manchester Cityt birtokló City Football Grouphoz tartozik, így a feleknek nem lenne nehéz megegyezni egy esetleges átigazolásról.

A Girona sokak meglepetésére vezeti a spanyol élvonalbeli bajnokságot 50 megszerzett ponttal, megelőzve a Real Madridot, az Athletic Bilbaot és az FC Barcelonát is.

fotó: Getty Images

A spanyolok mellett még a holland élvonalban 6. helyen álló Sparta Rotterdam is szívesen leigazolná Vancsa Zalánt.

fotó: AFP

A korábban az MTK-ban is nevelkedett játékos elmondta egy interjúban, hogy lát esélyt arra, hogy a Premier Leagueben szereplő Manchester City is felfigyeljen rá, de ahhoz még nagyon sokat kell fejlődnie és tanulnia.