Új csapat az NB3-ban. Bemutatkozik a Technoroll Teskánd KSE. Pergel Attila vezetőedzővel beszélgettünk

– Szeretettel köszöntelek Benneteket a harmadosztályban! Szeretném ha bemutatnád a települést és a labdarúgócsapatot!

– Teskánd községe Zalaegerszegtől 5 km távolságra van. Göcsej kapujának is nevezik. Lakossága 1100 fő. Egyesületünket 1960-ban alakították. A feljutott csapatunk mellett második csapattal is rendelkezünk, amely idén a megyei hármas bajnokság megnyerésével az idei bajnokságban szintén magasabb osztályban indul. Emellett minden utánpótlás korosztállyal rendelkezünk. A jelenlegi öltöző 2004-ben került átadásra, amely jelenleg is folyamatos átalakításon van. Két pályával rendelkezünk, mindkettő világítással van ellátva és a versenypályánk öntöző rendszerrel ellátott. A napokban lett készen a fedett lelátó és a vendég szektor teljes kialakítása.

– Mindössze 1 vereségetek volt a Zala megyei első osztályban, 120 lőtt gól mellett 15 kapott találat volt a nevetek mellett. Minden adat azt támasztja alá, hogy teljesen megérdemelten lettetek bajnokok. Elsősorban minek köszönhető az aranyérem?

– Tavaly nyáron kitűzött cél volt a bajnokság megnyerése, ennek tudatában történtek az igazolások. A bajnokságot megérdemelten és magabiztosan nyertük meg, a 120 gólt mérkőzésenként öt gólos átlaggal értük el és emellett kevés gólt is kaptunk. Azért mondom, hogy megérdemelten, mert a bajnokság mellett a Zala megyei Kupa döntőt is megnyertük a bajnokság második helyen álló Zalaszentgrót ellen közel 1500 néző előtt. Az eredményesség mellett a jó csapatszellem és az összetartás is hozzájárult a sikerekhez valamint a Vezetőség kiemelkedő munkája is kellett a céljaink eléréséhez.

– Erős ellenfél ellen kellett osztályozót játszanotok, ennek ellenére két győzelemmel jutottatok fel az NB3-ba. Az első meccsen, Szegeden kétgólos hátrányból sikerült fordítanotok. Izgalmas mérkőzés lehetett.

– A sorsolás pillanatában nem volt felhőtlen a hangulatunk, valamint az “NB3 Foci” csoportjában lévő szavazáson sem kaptunk nagy esélyt. Ellenfelünk ebben az évben megnyert mindent, Csongrád megyei bajnokságot és kupát valamint az Amatőr kupát is elhódította pont a Tököl ellen, akitől mi kikaptunk a Mol Magyar Kupában. A Szeged tavaly még az NB3-ban szerepelt és célja volt az azonnali visszajutás. A szegedi mérkőzésre aznap érkeztünk és az első 20 percben látszott a játékosokon a hosszú út, de utána rendeztük sorainkat. Ellenfelünk a második félidőben már 2-0-ra is vezetett, de egyenlíteni tudtunk ráadásul emberelőnybe is kerültünk, majd egy szegedi kontra után ismét az előny náluk volt. A mérkőzés végére ellenfelünk elfáradt és az utolsó pillanatokban fordítani tudtunk, ha szerencsésen is, de győzelemmel térhettünk haza. A visszavágón összességében jobbak voltunk, ismét hátrányba kerültünk, de fordítani tudtunk 2-1-re és ezzel a két győzelemmel bizonyítottuk, hogy ott van helyünk az NB3-ban.

 – Pergel Bence 48 gólt lőtt a bajnokság során, az osztályozók során is négyszer talált az SZVSE hálójába. A csapat kapusa pedig Pergel Dávid. Milyen rokonságban vagytok egymással?

– Pergel Bence ebben az idényben 63 gólt rúgott. A Zala megyei bajnokság és a Megyei I. osztályozó gólkirálya lett. Pergel Dávid pedig kiemelkedő magabiztossággal segítette csapatát. Mindkét fiú a gyermekem.

 – Rajtuk kívül kik még a csapat meghatározó játékosai?

– Nehéz kiemelni bárkit is, mert ebben az idényben nagyon jó csapatként működtünk. Korábbi NB1 és NB2 játékosok is szerepeltek csapatunkban, Simonfalvi, Bailo, Nagy Tamás, Pergel Bence. Pozitívum még ebben az évben, hogy Nagy Richárd csapatunktól a nyáron a másodosztályú Szombathelyi Haladás együtteséhez igazolt.

– Az NB3-ra készülve milyen változások történtek/lesznek a játékosállományban? – Csapatunk magja megmaradt és távozó alig volt, de mivel a sorozatunk végére nagyon elfogytunk, ezért több játékost kellett igazolnunk, hogy felvegyük a harcot az előttünk álló hosszú idényre.

 – Tegnap 12-1-re vertétek a megye1-es Vép csapatát. Úgy tűnik, hogy egyre jobb formában a csapat. Hogyan készültök az alig két hét múlva kezdődő bajnokságra és milyen célokkal álltok majd rajthoz?

– A Vas megyei bajnokság 4. helyezett csapatát fölényesen és a játék képe alapján magabiztosan vertük. Jelenleg formálódik csapatunk, mivel sok az új játékosunk össze kell még szoknunk és őket be kell építenünk a saját rendszerünkbe. A csapatunk nagy része dolgozik, ezért csak este tudunk edzeni. A bajnokságra lehetőségeink szerint négy-öt edzéssel tudunk készülni. Edzőmeccseket is nehéz megszervezni, mert ahogy látom nem csak ellenünk mondanak vissza meccseket. Célunk egy feljutott csapatnak nem lehet más, mint a bentmaradás kiharcolása.

Szécsi József