„Nagyon sokat kell dolgoznunk, a bennmaradásért” interjú az MTE támadójával Nagy Zoárddal

Már időszerű volt egy interjú, hiszen már majdnem egy hónapja nem beszélgettünk NB2-es játékosokkal. A mai napon ez megváltozott, ezúttal Nagy Zoárd a Mosonmagyaróvári TE támadója válaszolt a kérdéseinkre írásban. Aki esetleg nem ismerné a 22 éves játékost, korábban szerepelt Balatonfüreden, a Taksonyban, és a Vasas csapatában is eltöltött jó pár évet, sőt még légióskodott is a felvidéki Somorján. Ebben a szezonban az MTE 1904 színeiben már 4 gólt szerzett de állítása szerint többre is képes lett volna. Nagy Zoárdnak további sok sikert kívánunk a pályafutásához!

Kép: G&Zs Photo

A dorogi mérkőzés előtt, a két csapat közös múltja szerint a Dorog volt az esélyesebb. (19 meccsből 6 dorogi győzelem, és 9 döntetlen), mégis sikerült győzni. Kérlek értékeld azt a mérkőzést!

Nagyon nehéz meccsre számítottunk, tudtuk, hogy mindenképp megkell szereznünk a három a pontot, nem foglalkoztunk azzal, hogy ki, hogy áll a bajnokságban csak egy célunk volt, hogy behúzzuk ezt a meccset és szerintem nagyon sokat tett érte a csapat, végig hittünk benne, és egy kis szerencsével a meccs végén megtudtuk szerezni a győzelmet.

Elégedett vagy a csapat eddigi teljesítményével? Sikerülni fog a bennmaradás?

Szerintem sosem szabad megelégedni, nem szabad elkényelmesedni. Nagyon sokat kell dolgoznunk és mindent meg kell tenni, hogy bent tudjunk maradni, én hiszek magunkban 100%-ig.

Az NB2-ben eddig 4 gólt szereztél az idei szezonban. Elégedett vagy az egyéni teljesítményeddel?

Nem vagyok teljesen elégedetlen, első szezonom NB2-ben bele kellett rázódnom, úgy érzem, hogy egyelőre 2-3 gól maradt bennem, de sokkal több van ennél még bennem és ezt szeretném megmutatni mindenkinek!

A 2. legkevesebb gólt szereztétek a bajnokságban. Mit gondolsz, a támadójátékkal van baj, a középpályával, vagy csak simán védekezőbb felfogású a csapat?

Nekünk az az elsődleges, hogy szervezettek legyünk, és abból próbáljunk esetleg támadásokat vezetni és gólt szerezni, nem hinném, hogy ezt csapatrészekre lelehetne bontani, hétről hétre dolgozunk hogy minél effektívebb legyen a támadójátékunk!

Jól érezted magad Somorján? Ha párhuzamot kéne vonnod az ottani, és a magyar bajnokság között, mit mondanál?

Rövid kitérő volt, jól éreztem magam nagy mérföldkő volt külföldi bajnokságban futballozni és remélem nem ez lesz az utolsó.  Talán azt mondanám, hogy fizikailag más, de nem éreztem nagyobb különbséget az ottani 2. Osztály és az itteni között.

Mi a célod a jövőben?

Rövidtávu cél a bennmaradás és hogy minél több góllal tudjam segíteni a csapatot. Hosszú távon nagyon vágyom az NB1-ben szereplésre és esetleg külföldi első osztályban is kipróbálnám magamat. A nemzeti válogatott pedig egy másik nagy álmom!

Van-e esetleg olyan létesítmény, stadion, ahol igazán szeretsz játszani? Esetleg egy szép élmény miatt, vagy hasonlók.

A Vasas új stadionja nagyon kedves nekem hiszen majdnem teltház előtt tudtam játszani a Dunaszerdahely ellen egy félidőt és sikerült egy tizenegyest kiharcolnom, majd meg is nyertük ezt a meccset.

A válogatott újra harcba száll, ezúttal egy felkészülési mérkőzést követően Bulgária ellen már az EB-re való kijutást lehetne megalapozni. Mit vársz a válogotottunktól?

Mindenképp nagyon pozitívan játszott az utóbbi időben a válogatott, meglátjuk, hogy alakul, de szerintem jól fogunk szerepelni!