„Célunk a feljutás” interjú az Eger női csapatának új igazolásával, Bederna Benitával

A hét közepén jelentette be az Eger SE, hogy Bederna Benita, az élvonalban szereplő Kelenföldről teszi át székhelyét Egerbe. A 21 éves női labdarúgó már ilyen fiatalon is komoly NB1-es tapasztalattal rendelkezik, de a másodosztály sem ismeretlen számára. Elmondása szerint új csapatával idén harcban lehetnek akár a feljutásért is.

Benitának köszönjük szépen a gyors válaszadást, és további sok sikert kívánunk neki pályafutása hátralévő részéhez!

Olvasóink, ti pedig fogadjátok szeretettel a vele készített rövid interjút, jó olvasást kívánunk!

Kép: Eger SE

Az előző szezont az élvonalban szereplő kelenföldi csapatnál töltötted el. Kérlek értékeld a csapat teljesítményét!

Az őszi szezonra kitűzött célunkat elértük, ami a feljutó csapatok legyőzését illeti. Relatív sok ponttal tudtunk fordulni a tavaszi idényre, azonban a csapaton belüli feszültségek és nézeteltérések megbélyegezték a teljesítményünket, és a -2 pontos félévünk miatt a szinte biztosra vett bennmaradást rontottuk el.

Nemrég lett hivatalos, hogy az Egerhez igazolsz. Kérlek meséld el ennek körülményeit.

Az átigazolási szezon vége fele keresett meg az edző, hogy szeretné, ha náluk játszanék. A kiesés miatt a visszavonuláson is gondolkoztam, ezért nem kerestem csapatot, de Eger egy szép város és tulajdonságai alapján szuper csapat, ezért meghallgattam és teljes mértékben tudtam azonosulni a gondolkodásával, ezért elfogadtam a meghívást.

A 2022/23-as szezonban minden bajnoki mérkőzésen pályára léptél. Új csapatod színeiben is ez a szerep vár majd rád?

Elöljáróban elmondta az edzőnk, hogy milyen szerepben számítana rám, de nem gondolom, hogy az NB1-es múltam elég a kezdőbe kerüléshez, ezért ugyanúgy mindent bele fogok adni az edzéseken, hogy a teljesítményemmel érdemeljem ki a pozíciót.

Hogyan értékelnéd az átigazolási szezont? Megerősödött, illetve meg fog erősödni a csapat idén nyáron?

Nagyon tudatosan kezdte el felépíteni a női részleget az edző és minőségben is sikerült fejlődni. Sajnos volt egy hiányos posztunk, de úgy néz ki, hogy oda is tudunk igazolni.

Nemsokára Kassán léptek pályára felkészülési mérkőzésen. Jól halad a felkészülés?

Az első edzőmérkőzésünkre egyelőre nem készülünk külön, a hangsúly a csapategység összekovácsolásán van taktikai és erőnléti elemekkel kombinálva. Nagyon bizakodó vagyok ezt látva.

Tavaly az 5. helyen végzett az egri csapat a másodosztályban. Mi a célotok idén? Van esélyetek akár a feljutásra is?

Célunk természetesen a feljutás, és ennek érdekében mindent meg fogunk tenni.

Mi a célod a jövőben a labdarúgás terén?

Egy komoly sérülés miatt már nem tekintek előre túl hosszan, és addig csinálom ameddig csak tudom, de a mostani csapatommal el szeretném érni a kitűzött célt.