„A Tiszafüred egy nagybetűs csapat.” Interjú Kertész Tamással

Kertész Tamással beszélgettünk, aki jelenleg a Tiszafüred játékosa. Korábban játszott a DVSC, valamint a DEAC csapatában is. Gólkirályi címmel is gazdagodhatott, a Létavértes színeiben az NB3-ban. Köszönjük szépen a válaszait, és további sok sikert kívánunk a pályafutásához!

8 éve az NB3-ban gólkirály lettél. Jelenleg is vezeted a góllövőlistát, igaz holtversenyben de most is ott vagy elől. Szerinted meglehet idén is a gólkirályi cím?

Nincsenek ilyen céljaim jelen pillanatban. A legfőbb hogy kerüljenek el a sérülések végre, és egy kiegyensúlyozott jó szezonra legyünk képesek a csapattal. Nyilván motivál, hogy minél több találatot szerezzek, minden meccsre úgy készülök, hogy gólt fogok szerezni, de a foci nem ilyen egyszerű sajnos, ahhoz az ellenfélnek is lesz 1-2 szava. Nagyon a bajnokság elején tartunk még, de szerencsére az első három meccsen sikerült betalálni, a továbbiakban is azon leszek, hogy góljaimmal segítsem a csapatot.

A Tiszafüred mondhatni elég jól kezdte a bajnokságot. Mit gondolsz hányadik helyen fogtok végezni?

Szerencsére hazai pályán mindkét megyei rangadót megnyertük, erre mindenképpen büszkék lehetünk, ahogy a hazai mérkőzésen mutatott játékunkra is. A BKV elleni vereség már más kávéház volt, rengeteg hibával, mélyen maga alatt játszott mindenki, az egyetlen pozitívum talán az, hogy meg így is volt esélyünk pontot szerezni, köszönhetően kapusunknak. A tavalyi szereplést mindenképp szeretnénk felülmúlni, mindenképp az első 10 hely valamelyike reális cél lehet, de azért dolgozunk nap mint nap, hogy minél előrébb végezzünk a szezon végén. Nagybetűs csapat vagyunk, szerintem bármire képesek lehetünk.

Milyen a keleti csoport? Mennyire tartod erősnek, és melyik csapatok emelkednek esetleg ki a mezőnyből?

Szerintem idén a keleti csoport mezőnye rendkívül kiegyenlített, bárki meglephet bárkit, ezért minden mérkőzésen maximális koncentrációval kell pályára lépni. A DEAC és a BVSC csapata szerintem kiemelkedik a mezőnyből, de mint látjuk őket is meglehet fogni, az első pár fordulóban volt is erre példa.

Van-e olyan pálya vagy stadion ahol idegenben nagyon szeretsz játszani?

A legjobban ott, ahol sokan látogatnak ki a mérkőzésre, szerencsére a hazai pálya előnyét eddig maximálisan kihasználjuk, a két hazai meccs során sokan jöttek ki a mérkőzésekre. Idegenben Putnokon eddig sokszor szereztem gólt, talán azt emelném ki, mint a kedvenc idegenbeli helyszínt.

Szeretnél visszatérni nevelőegyesületedhez, Debrecenbe?

Ennek már nincs realitása számomra. Egy-két másodosztályú idény meg talán beleférhet, de közben már tudatosan készülök a foci utáni időszakra is, jelenleg a DEAC U16-os csapatának vagyok vezetőedzője, próbálok minden nap tanulni, fejlődni, ez teszi ki napjaimat.

Egy kicsit másféle kérdés. A válogatott már néhány éve nagyon pozitív csalódást kelt mindenkiben, és folyamatosan megmutatják, hogy igenis jó a magyar foci. Mi a véleményed erről, hogy fog folytatódni a nemzeti tizenegyünk szereplése ősztől?

Jól látszik, hogy azok ellen a csapatok ellen, akik felvállalják ellenünk a támadó focit, eredményesek tudunk lenni, védekezésben jól zárjuk le a területeket, átmenetekből pedig jó százalékkal használjuk ki a lehetőségeinket. Arra kell törekedni, hogy a kisebb kvalitású csapatok ellen is eredményesek tudjunk lenni kombinatív játékkal, akkor leszünk igazán meghatározó csapat. Az őszi mérkőzések rendkívül nehezek lesznek, főleg Nagy Zsolt kiesése miatt, hiszen kiemelkedően játszott az utóbbi időben. Az A divízióból véleményem szerint már nem eshetünk ki, így felszabadultan kell játszani a hátralevő meccseken, és egy meglepetés győzelemmel a csoportelsőség is meglehet, ami csodaszámba menne. Én nagyon szurkolok a csapatnak, hiszen a magyar emberek megérdemelnek egy sikeres és szerethető válogatottat!