Korábbi magyar válogatott játékos lett az új sportigazgató Kassán

Farkas Balázs, a korábbi 4x-es magyar válogatott labdarúgó vette át a szlovák élvonalbeli Kassa (FC Kosice) csapatánál a sportigazgatói teendőket, ezt maga a felvidéki klub jelentette be egy hivatalos közleményben.

fotó: FC Kosice

A magyar többségi tulajdonban lévő csapatnál nem ismeretlen a 44 éves szakember, hiszen korábban dolgozott a kassaiak utánpótlásában, ott is leginkább a fejlesztési területeken.

A közlemény továbbá megjegyzi, hogy a klub az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül, hiszen az alsóbb osztályokból felküzdötte magát ismételten a szlovák labdarúgás legmagasabb osztályába.

fotó: Barca Academy

,,Egy tradicionális csapatról beszélünk, amely újjászületett. A cél, hogy ezen a felfelé ívelő pályán maradjon a klub és Kelet-Szlovákia meghatározó labdarúgócsapatává váljon.”mondta Farkas Balázs.

Geri Ádám klubigazgató szerint Farkas Balázs munkája az elmúlt években nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a klub utánpótlásképzése nagyban fejlődjön. A kassaiak összes korosztálya a szlovák első osztályban szerepel, valamint a Kassai Labdarúgó Akadémia elitakadémiai státusszal rendelkezik.

A Kassa jelenleg a 10. helyen áll a 12 csapatos szlovák élvonalban, és a csapat célja elsősorban a biztos bennmaradás kiharcolása, majd hosszú távon szeretnének meghatározó csapat lenni a legmagasabb ligában.

fotó: FC Kosice