Kitekintő: Fogy a foci hátországa, újabb megyei felnőtt csapat lépett vissza

Az NB 3-as szezonkezdet előtt mára már megszokottá vált, hogy a megyei bajnokságokból feljutók közül többen nem vállalják a magasabb osztályt, sőt idén stabil NB3-as csapat is visszalépett.

A Balatonalmádi, a Körösladány, vagy éppen a Haladás csapatainak kálváriája ismert, megyei szinten pedig most a Kiskunmajsai FC visszalépéséről számolt be a klub közleményére hivatkozva a focidrukker.com

Az ok a Bács-Kiskun vármegyei II. osztályú csapatnál hasonló, mint általában. Nincs elég pénz egyes játékosokra, illetve munkahelyi, vagy iskolai elfoglaltság miatt a játékosok nem tudnak részt venni az edzéseken, mérkőzéseken.

A kiskunmajsai klubnál mindent elkövettek, hogy megkezdhessék a bajnokságot, de a 24-es keretből a fenti okokon kívül hosszútávon gyógyuló sérülések miatt is kiestek játékosok, így végül meg kellett hozniuk a döntést, hogy ebben a szezonban felnőtt csapatot nem indítanak.

Bács-Kiskun vármegyében az elmúlt 10-15 évben csak a megye 2-ben mintegy 15 felnőtt csapat szűnt meg vagy lépett vissza a megyei harmadosztályba.

A jelenség sajnos nem egyedi, Pest vármegyében például a Galgahévíz immár harmadik éve nem tud felnőtt csapatot indítani játékos hiány miatt. A felsorolást pedig gondolom az olvasók közül is sokan tudnák még folytatni.