Sallai Roland: ,,Megtettem a magamét a Lens ellen”

Csütörtökön este az Európa-Liga rájátszásának egyik legizgalmasabb mérkőzését hozta az SC Freiburg – RC Lens összecsapás. Az első mérkőzés 0-0-ra végződött, majd a visszavágót remekül kezdték a franciák, hiszen az első félidő végére már kettővel is vezettek a Sallai Rolanddal felálló németekkel szemben, de a magyar támadó előbb szépített a 67. percben, majd a 92. percben egyenlített, ezzel hosszabbításra mentette a párharcot. A 2×15 percben Gregoritsch révén mégegyszer bevették a Lens kapuját a freiburgiak, akik ezzel továbbjutottak az EL-nyolcaddöntőjébe.

fotó: Getty Images

A duplázó Sallai Roland a mérkőzést követően a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

,,Szerencsére sok emlékezetes mérkőzésen vagyok már túl a Freiburg mezében, amióta 2018-ban ide szerződtem, de tény, a csütörtöki egyike a legjobb meccseimnek, mégiscsak európai kupasorozat kieséses szakaszában játszottunkkezdte a 26 éves magyar válogatott támadó. Az első meccsen is lehetőségem volt gólokat szerezni, akkor nem sikerült, de mindig mondom, szerencse is kell az eredményességhez. Most megvolt. Nem adtuk fel, nem vesztettük el a hitünket. Azt beszéltük a szünetben az öltözőben, hogy ha szerzünk egy gólt, könnyebben jöhet a második is. Emlékezetes mérkőzés kerekedett belőle, az biztos, szerintem örök emlék a szurkolóinknak is. Szeretnénk tovább írni ezt a történetet, élvezni akarjuk a szereplést az európai kupaporondon.”

Sallai Roland a lecsérélésével kapcsolatban megnyugtatott mindenkit, hiszen csak fáradtság miatt hozta le őt a pályáról Christian Streich vezetőedző.

fotó: Getty Images

Az Európa-Liga csütörtök délben megrendezett sorsolásán a Freiburg egy ismerős csapattal találkozik a nyolcaddöntőben, hiszen az angol West Ham United lesz az ellenfelük, akikkel már kétszer is összecsaptak a sorozat csoportkörében, ráadásul Sallai egyszer már bevette az angol csapat kapuját. A magyar támadó szerint előnyükre válhat az, hogy ősszel már játszottak a West Hammel.

,,Az túlzás, hogy örülnénk a West Hamnek mert nagyon erős csapat, tele kiváló játékossal, és az előző idényben megnyerte az Európa Konferencia-Ligát. De legalább ismerjük testközelből, mert az ősszel egy csoportban szerepeltünk vele, azaz kétszer is megmérkőzhettünk egymással. Sajnos mind a két mérkőzést a londoniak nyerték meg, Angliában kettő nullára, Freiburgban kettő egyre. De a hazai találkozón a második félidőben nagyon jók voltunk, tudtunk egyenlíteni az én gólommal, közel álltunk a győzelemhez, de sajnos egy egyéni hiba miatt kaptunk egy gólt, amely a vereségünket jelentette. Ám nagy előny, hogy sok tapasztalatot szereztünk a West Hamről, ismerjük a gyengeségeit, és a nyolcaddöntőben igyekszünk ezeket kihasználni.”

Zárásként arról beszélt, hogy a csapat szeretne helytállni a bajnokságban és az Európa-Ligában is.

,,Nagyon élvezzük az európai kalandot, szeretnénk olyan messzire eljutni, amennyire csak lehet. A bajnokságban az előző idényben Európa-liga-indulást érő helyen végeztünk, nem szeretnénk lejjebb adni az idén sem. Nem könnyű persze, pillanatnyilag a nyolcadik helyen állunk, sűrű a mezőny, szerencse is kell az előrelépéshez. De megteszünk mindent, hogy mind a két fronton elérjük a kitűzött célunkat.”

fotó: AFP

A találkozó után az SC Freiburg vezetőedzője, Christian Streich is dícsérte Sallait.

„Rendkívül jó meccset játszott. Egyértelműen a két gólja kiemelte őt a mezőnyből, hetek óta jó formában futballozik, ráadásul feltűen dinamikus az elmúlt időszakban. Nagyon fegyelmezett, változtatott egy-két olyan dolgon, amik korábban nem tettek jót a teljesítményének.”

Az EL-továbbjutás után a hétvégén már bajnokit játszik a Freiburg, akik a 14. helyen álló Ausburg otthonába látogatnak.