Florin Maxim: ,,A Paks egy nagyon összetartó csapat”

Csütörtökön megkezdődik a nemzetközi kupaszereplés a magyar csapatok számára, elsőként a tavalyi ezüstérmes és kupagyőztes Paks lép pályára. Bognár György legénysége az Európa-Liga selejtezőjének első fordulójában a tavalyi román kupagyőztest, a Corvinul Hunedoara csapatát fogadja a párharc első mérkőzésén. Érdekesség, hogy mindkét csapat másodjára szerepelhet Európában.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozó előtt mindkét együttes megtartotta az ilyenkor szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatót, a paksiakat követően a vajdahunyadiak következtek. A román együttes részéről Florin Maxim vezetőedző, valamint Alexandru Neacsa nyilatkozott.

Florin Maxim, a Corvinul Hunedoara vezetőedzője: ,,Egy igazi európai mérkőzésre számítunk. Tudjuk, hogy egy jó csapat ellen lépünk pályára, akik jó formában vannak. Tudjuk, hogy a PAKSI FC a magyar csapat, csak magyar játékosokkal a keretben, ami azt jelenti, hogy egy nagyon összetartó, összeforrt gárdával állunk szemben, ugyanakkor nekünk is megvannak a jó tulajdonságaink. A mi klubunk egy felívelő időszakban van, ellenfelünknek egészen más a történelme. Meglepett bennünket, mikor a kupadöntőben a Ferencváros ellen emberhátrányban sem ingott meg. Talpon maradtak, ami hatalmas kitartásra és szívósságra utal, ezt a helyén kell kezelnünk. Sajnos csak videóelemzéseket készítettünk, hiába voltunk mi is Szlovéniában edzőtáborozni, nem tudtuk élőben megnézni Őket. Ez azonban elég volt, hogy megismerjük a csapatot."

A 43 éves szakember szerint időre van szükségük, hogy a csapatuk összeszokjon, mivel sok változás történt a keretükben.

,,Az elmúlt hónapban egy játékos távozott, azonban tizenegy érkezett, ugyan ismertük az igazolásainkat, időre azonban szükségünk van, mire teljes lesz az összhang. Miculescu sérülése, amit a Szuperkupa döntőjében szedett össze, mára rendbejött, csak egy kisebb húzódása volt, már edzésben van."

fotó: Paksi FC

Alexandru Neacsa, a Corvinul Hunedoara középpályása: ,,Nagy elvárásaink vannak a mérkőzéssel kapcsolatosan. Volt időnk, így sokat készültünk a találkozóra, tudjuk, mire vagyunk képesek, egy igazán jó összecsapásra számítunk. Látjuk, tudjuk, erős ellenféllel nézünk szembe, kilencven perc után kiderül, mire vagyunk képesek a Paks ellen. Ami a múlt heti Szuperkupa-döntőt illeti, annak ellenére, hogy azt elvesztettük, sokat tanultunk belőle. Úgy gondolom, jót tett számunkra, hogy már volt egy éles meccsünk az Európa-Liga-selejtezők előtt."

A román együttes 32 éves csapatkapitánya is összeszokottság hiányát emelte ki.

,,Jó ideje együtt dolgozunk, összetartóak vagyunk, ugyanakkor sok új játékos csatlakozott hozzánk, akik idővel biztosan egyre többet segítenek majd nekünk. Az elmúlt időszakban minőségben sokat fejlődtünk, így reméljük, kiváló találkozót játszunk."


Az FC Corvinul Hunedoara együttese a legutóbbi szezonból szinte kihozta a maximumot, hiszen második helyen végeztek a román másodosztályban, ám nem juthattak fel az élvonalba, mivel a klub nem volt magántulajdonban, valamint nagy meglepetésre megnyerték a Román Kupát, miután búcsúztatták többek között a szintén másodosztályú Csíkszeredát, az akkori címvédőnek számító Sepsi OSK-t, az első osztályú Chindiát, CFR Clujt, Voluntarit, majd a döntőben a szintén élvonalbeli Otelul 11-es párbajban múlták felül.

A Paksi FC - Corvinul Hunedoara Európa-Liga selejtező mérkőzés ma 19:00-kor kezdődik a Fehérvári úti Stadionban, ahová a hírek szerint minden jegy elkelt. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

A párharc győztesére a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-Ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.