Két góllal is vezetett a Ferencváros, de egy ponttal távozik Firenzéből – ACF Fiorentina – Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)

2-2-es döntetlent ért a Ferencváros együttese a tavalyi EKL-döntős olasz Fiorentina otthonában, a Konferencia-Liga csoportkörének 2. fordulójában. Hiába vezetett az 50. percben 2-0-ra a Ferencváros, végül be kell érnie az egy ponttal, amely azért sokat jelenthet még a végelszámolásnál.

Húszszoros nyereményt hozhat, ha betalál a Ferencváros a Fiorentina ellen!  | Goal.com Magyarország

fotó: http://goal.com

Több mint 2000 ferencvárosi szimpatizáns látogatott Firenzébe, akik szó szerint megszállták a várost és egész nap kiváló hangulatot teremtettek.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

A Fiorentina pihentette a legjobb játékosainak nagy részét, de így is erős kezdővel várta a Ferencvárost, míg a zöld-fehéreknél nem volt komoly változás, újra a védelem tengelyében volt a Mmaee-Cissé duó.

Nincs elérhető leírás.

fotó: http://nemzetisport.hu

A találkozó első pillanatai a Fiorentináé volt, a 2. percben Mandragora lőtt 17 méterről a kapu fölé, majd nem sokkal később Cissének kellett mentenie Nico González elől.

Ezután már kezdett kijönni a szorításból a Ferencváros, a 8. percben Terracciano kapus Marquinhoshoz passzolt lazán, a brazil támadó 18 méterről lőtt kapura, ám óriásit védett a kapus. Varga próbálta meg jobbal beverni a kipattanót, de a bevetődő Ranieri szögletre mentett.

A hazai csapat ezután távoli lövésekkel próbálkozott, amelyek rendre kudarcot vallottak, míg a Fradi próbált kijönni hátulról. A 17. percben az előre húzódó argentín védő, Martínez Quarta fejelte a labdát nem sokkal fölé.

2 perccel később vezetést szerezhetett volna a Fradi, Zachariassen ment el a jobb oldalon, bepasszára Marquinhos érkezett, de Kayodé becsúszva tudott mentett a brazil elől.

A 26. percben jártunk, amikor is Zachariassen szerzett labdát harciasan a jobb szélen, aztán Ben Romdhanet futtatta a jobb oldalon, aki remekül centerezett Varga Barnabásnak, ő pedig kilőtte a hosszú alsót. A 28 éves támadónak ez volt a 17. gólja az idei szezonban. 0-1

Varga Barnabás elárulta, mi volt a taktika

fotó: http://origo.hu

A félidő vége is a Fiorentinának sikerült jobban, előbb Mandragora balos lövését fogta magabiztosan Dibusz, majd Martínez fejesét ölelte magához.

A félidőben cserélt Vincenzo Italiano, Biraghi helyére Parisi érkezett.

A második félidő elejét a Fradi kezdte jobban, Sigér pörgetett remekül Varga Barnabás elé, aki a kapu felé indult. Ranieri szabálytalanul állította meg, amiért a német bíró 11-est ítélt. Végül nem lett belőle semmi, mivel les miatt szabadrúgással jöhetett a Fiorentina. A visszajátszásokból jól kivehető volt, hogy Varga valóban lesen volt.

2 perccel később viszont örülhettünk. Abu Fani végezhetett el szögletet a bal oldalról, az előrehúzódó Ibrahim Cissé ugrott a legmagasabbra és bár hozzáért a kapus, végül védeni nem tudott, így már kétgólos előny birtokában volt az FTC. 0-2

Szerzett egy pontot a Fradi Firenzében és sajnálja, hogy elveszített kettőt  - Infostart.hu

fotó: http://infostart.hu

A második bekapott gól után elkezdtek melegíteni a Fiorentina minőségi játékosai, így idő kérdése volt, hogy mikor állnak be.

3 perccel később lezárhatta volna a mérkőzést Dejan Stankovic együttese, Zachariassen indította Ben Romdhanét, aki egy átvétel után a jobb kapufát lőtte telibe.

A 61. percben össze-vissza pattogott a labda, Ranieri lövését elrontotta Nico González, majd a lecsorgót Bonaventura lőtte az égbe.

Nem sokkal később megvillant az argentín válogatott Nico González, 17 méteres lövése nem sokkal ment mellé.

A 67. percben jártunk, amikor is két csere hozta össze a Fiorentina szépítő gólját. Parisi lőtte középre a szabadrúgást, míg a cseh Barák fejelhetett teljesen üresen a Ferencváros kapujába. 1-2

Fiorentina-Ferencvaros, finisce 2-2. La pareggiano Barak e Ikoné |  Gazzetta.it

fotó: http://gazetta.it

Nagyon nyomott a hazai csapat, a 70. percben Beltrán beadását Nico González fejelte a kapu mellé, majd nem sokkal később Barák lőtt szintén mellé.

Az utolsó negyedóra is nagyon nehéznek ígérkezett, hiszen nyomott a Fiorentina. Volt olyan is, hogy Sigér Dávid önfeláldozóan vetődött bele egy lövésbe.

A 77. percben Bonaventura emelt kapura 17 méterről, amit Dibusz Dénes védett óriási bravúrral.

Nem sokkal később ,,jött az egyenlítés”, az ötös sarkáról lőtt kapura Kouamé, amelyet Dibusz védett hatalmas bravúrral, ám a kipattanót bepasszolták Nico Gonzáleznek, akinek csak be kellett lőnie a labdát az üres kapuba. Végül, a VAR-döntése értelmében les miatt érvénytelenítették a találatot.

Nincs elérhető leírás.

fotó: http://nemzetisport.hu

A találkozó vége fele eldönthette volna a mérkőzést a Ferencváros, Makreckis előre lőtt labdájára Pesic startolt rá, aki egyedül indulhatott a kapu felé, ám rossz döntést hozott és a kapusba lőtte a labdát.

A Fiorentina több lehetőséget kidolgozott, de ezeket Dibusz Dénes, illetve a ferencvárosi védelem tisztázta.

A 92. percben Arthur Melo 20 méteres csavarása ment nem sokkal mellé, Dibusz Dénes állva nézte a lövést.

Egy perccel később nem volt menekvés és egyenlített a Fiorentina. Parisi adott középre, majd Martínez fejelt a csereként beállt Ikoné elé, aki öt méterről nem hibázott. 2-2

La Fiorentina ritrova Ikoné: in goal dopo un avvio difficile | Goal.com  Italia

fotó: http://goal.com

A végén még a győzelmet is megszerezhette volna a Fiorentina, Kouamé beadását Nico González lőtte a jobb alsó sarok irányába, de a lövés a kapu mellé ment.

Összességében, egy értékes, ám azért fájó döntetlent játszott a Ferencváros Firenzében, de nem kell szégyenkeznie Dejan Stankovic együttesének, hiszen a mérkőzés nagy részében jobban futballozott, mint a Fiorentina, de úgy tűnt, hogy az utolsó fél órára elfáradt a csapat.

Index - Futball - Futball - Egy óra gála, harminc perc gyötrelem, ikszelt  Firenzében a Fradi

fotó: http://index.hu

Értékelések:

Vincenzo Italiano, az ACF Fiorentina vezetőedzője: „Egy pontot érdemeltünk, többet nem! A Ferencváros megérdemelten vezetett, kifejezetten jól futballozott, az utolsó fél órában azonban a mi akaratunk érvényesült, sőt, talán meg is nyerhettük volna a találkozót. A cserék ezen a napon jól szálltak be, gyakorlatilag nekik köszönhetjük az egyenlítést. Eléggé lassú volt a játékunk, nem úgy mint a Ferencvárosnak. Igyekeztem rotálni a keretet és olyan futballistáknak is lehetőséget adni, akik eddig keveset voltak a pályán. Eléggé rossz napot fogtunk ki ma, sokkal lassabbak voltunk minden szempontból. A hétvégén a Napoli otthonába látogatunk, jó lett volna pihentetni néhány kulcsjátékost, ám a mérkőzés nem tette lehetővé.


Dejan Stankovic, a Ferencvárosi TC vezetőedzője: „Nem vagyok szomorú! Nem kesergek, sőt! Büszke vagyok a csapatra, a játékosokra. Hatvanöt percig a mi akaratunk érvényesült a pályán, remekül működött, amit elterveztünk. Lehetett volna győzni? Igen! Lehetett volna jobban játszani? Igen! Mégis úgy gondolom, remek eredményt értünk el. A csoportban ez a mostani plusz pont a részünkről. Tényleg nem bánok semmit. Valóban megszerezhettük volna a harmadik gólunkat, eldönthettük volna a mérkőzést, ám a lefújás előtti pillanatokban mi is ugyanúgy kaphattunk volna gólt. Rendkívül erős Fiorentina otthonában játszottunk döntetlent, a Serie A legjobb három csapata közé sorolom őket. A szurkolóinknak nagy köszönetet szeretnék mondani, elképesztő, hogy ilyen sokan elkísértek bennünket.


A csoport másik mérkőzésén, a belga Genk 2-0-ás győzelmet aratott a szerb Cukaricki otthonában, viszont az F-csoportot továbbra is Ferencváros együttese vezeti, méghozzá jobb gólkülönbséggel megelőzve a Genket. A harmadik helyen a kétpontos Fiorentina áll, míg a negyedik helyet a Cukaricki foglalja el.