José Luis Mendilibar: ,,Ami ebben a helyzetben a különbséget jelentette, az az önbizalom”

A Ferencváros együttese a budapesti visszavágón is 1-0-ás vereséget szenvedett a görög Olympiakosz ellen az Európa Konferencia-Liga rájátszásában, így kettős vereséggel búcsúztak a zöld-fehérek a harmadik számú európai kupasorozat további küzdelmeitől.

fotó: 24.hu

A találkozót követően a görög csapat vezetőedzője, José Luis Mendilibar értékelt.


José Luis Mendilibar, az Olympiakosz Pireusz vezetőedzője: ,,Ami ebben a helyzetben a különbséget jelentette, az az önbizalom, talán sikerült a játékosokba eleget csepegtetnem, mert nagy akarattal futballoztak. Még csak három meccs van mögöttünk, de mindenki meg van őrülve, de azt javaslom, egyelőre mindenki csak nyugodtan őrüljön meg.”

A 62 éves EL-győztes spanyol tréner elmondta, hogy a Ferencváros két csatáros játéka sem lepte meg őt.

,,Az ellenfelet igyekszünk megismerni és tanulmányozni a játékát, azonban nekem megvan a magam stílusa, ugyanúgy szeretek játszani öt vagy négy védő ellen, ez mindegy. Előfordult számos alkalommal, hogy ez a stílus vereséghez vezetett, de nem vagyok hajlandó változtatni ezen, ebben az értelemben igen önfejű edző vagyok. Nagyon jó érzés az, amikor a játékosok megértik, amit kérek tőlük és nem azért csinálják, mert én kérem, hanem mert tudják, látják, hogy működik.”

fotó: MTI

José Luis Mendilibar remekül mutatkozott be az Olympiakosz kispadján, hiszen három mérkőzést követően három győzelem áll a neve mellett.


A görögök így várhatják az EKL-nyolcaddöntőjének sorsolását, míg a Ferencváros mostantól foglalkozhat a hazai sorozatokkal.