Gól nélküli döntetlent játszott Belgiumban a Ferencváros együttese – KRC Genk – Ferencvárosi TC 0-0

0-0-ás döntetlent ért el a Ferencváros gárdája a belga KRC Genk otthonában az Európa Konferencia-Liga csoportkörének 3. fordulójában. A magyar bajnok hatalmasat küzdött Belgiumban, és egy kis szerencsével megnyerhette volna a 350. nemzetközi összecsapását.

ÉLŐ: Genk–Ferencváros - Infostart.hu

fotó: http://fradi.hu

A továbbjutás szempontjából fontos két mérkőzés következett a Ferencváros számára, amelyek közül az egyiket már lejátszották a genki Cegeka Arénában. A találkozó előtt a Fradi és a Genk is 4-4 ponttal állt a csoport élén, így minden adott volt a jó mérkőzéshez. A hazaiaknál mindenki egészséges volt, így Wouter Vrancken vezetőedző a legerősebb Genket küldhette a pályára. A Fradinak két komoly hiányzója is akadt, mivel Adama Traoré és Varga Barnabás is sérüléssel bajlódik.

A találkozón két korábbi Genkben futballozó magyar játékos is megjelent, méghozzá Köteles László és Tőzsér Dániel személyében.

Nincs elérhető leírás.

fotó: http://nemzetisport.hu

A találkozó elején egyik csapat sem mert kockáztatni, és leginkább egymás feltérképezése zajlott. A Fradi próbálta tartani a labdát, többször játékba kellett avatkoznia Dibusz Dénesnek, míg a Genk leginkább a letámadást helyezte előtérbe.

Az első lehetőségre a 6. percig kellett várni, amikor is Baah lőtt 18 méterről jócskán fölé. Ezután inkább a mezőnyben volt többet a labda, és mindkét csapat türelmi futballt játszott.

Ismét döntetlent játszott a Ferencváros, hárman is öt ponttal a csoportban  - Eurosport

fotó: http://fradi.hu

A 14. percben kishíján szívrohamot okozott a Genk kapusa, Maarten Vandervoort, hiszen sokáig tétovázott, és majdnem labdát tudott szerezni Marquinhos.

Az első kapuralövésre a 24. percig kellett várni, amikor is El Khannous bal oldali szögletét Dibusz Dénes ölelte magához. A fiatal játékos nagyon ravasz volt, hiszen kapura tekerte a szögletet, de szerencsére nem tudott túljárni a magyar kapus eszén.

Egy perccel később a Ferencváros is jelentkezett egy lehetőséggel, amikor is a brazil Marquinhos szedett össze egy lepattanót, majd jobbal lőtt laposan, de Vandervoort magabiztosan védett.

A 29. percben Abu Fani ívelt a védelem mögé egy szabadrúgást, amelyet Sigér Dávid lekezelt, de annyira közel került a Genk kapusához, hogy nem tudta jól kapura tenni a labdát, így Vandervoort óriásit védett.

Óriási csata, jól játszik a Fradi Belgiumban

fotó: http://fradi.hu

Az első félidő utolsó percei a belgáké voltak, mivel a 41. percben a korábbi Ferencváros játékos, Joseph Paintsil cselezett befelé, és lőtt egy hatalmas felsőlécet, majd Munoz élesen belőtt labdáját tolta ki Dibusz. A félidő utolsó momentuma Zeriqi előtt adódott, de fejese elkerülte a kaput.

A második félidőre egy kicsit másabb Genk jött ki. Az 51. percben Paintsil adott be jobbról Zeriqinek, de szerencsére középre fejelte a labdát, így Dibusz Dénesnek nem volt nehéz dolga.

Joseph Paintsil volt a legveszélyesebb a Ferencváros kapujára. A 61. percben egy jobb oldali kényszerítőt követően tört be a 16-oson belülre a ghánai támadó, de lövését a kimozduló Dibusz Dénes védeni tudta.

Nem bírt egymással, veretlen maradt a Fradi és a Genk | Rangadó

fotó: http://fradi.hu

Egészen a 81. percig kellett várni az első komolyabb Ferencvárosi helyzetre, Abu Fani szögletét Owusu lőtte a jobb kapufára, majd a gólvonalról Arokodare tudott menteni.

Nem sokkal később két genki csere hozott össze egy helyzetet, Sor és Arokodare passzolgatott, majd utóbbi lőtt nem sokkal a léc fölé.

A 90. percben Arokodare csúnyán odalépett Abu Faninak, amiért az Észak-macedón bíró sárga lapot adott elsőre, de a VAR-szobából jelezték a játékvezető felé, hogy ezért piros lap jár. A bíró megnézte az esetet, és kiállította Arokodarét.

A végén Lisztes Krisztián emelését Sigér Dávid lőtte kapásból mellé, így a Ferencváros 0-0-ás döntetlent ért el Belgiumban, így továbbra is életben tartotta a továbbjutásról szőtt álmait.


Értékelések

Dejan Stankovic: „Minden egyes pontot meg kell becsülni Európában. Fontos, ha nem nyerünk, legalább ne veszítsünk! Ezt is meg kell tanulnia egy csapatnak. Kőkemény mérkőzés volt, taktikailag is nagyon figyelni kellett a részletekre. Persze, jó lett volna győzni, de a Genk nagyon gyors csapat, vannak kifejezetten veszélyes, érdekes futballistái. Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de a végsőkig harcoltunk, hiszen rengeteg szurkoló elkísért bennünket ezúttal is, miattuk is harcoltunk, küzdöttünk. Tíz éve abbahagytam a labdarúgást, úgy nézek ki, mint egy testőr. Sigér Dávid mindenesetre remekül futballozott, tisztelem a játékát. Két hét múlva a Genk látogat hozzánk, egyelőre nem tudom megmondani, hogy akkor nagyobb kockázatot kell-e vállalnunk. Ez nem egy Konferencia-Liga erősségű csoport, sokkal inkább Európa-Liga. A mostani egy pont teljesen rendben van!

Wouter Vrancken:  ,,Sajnos nem játszottunk úgy a második félidő második felében, ahogy kellett volna. A letámadásunk nem volt jó, nem találtunk szabad helyeket, az utolsó 20 méteren több helyzetet kellett volna kialakítanunk. Jelen pillanatban nehéz megmondani, hogy a Fiorentina és a Ferencváros elleni idegenbeli meccseken kihasználjuk-e majd a lehetőségeinket. A mi kapunk előtt is komoly helyzetek alakultak ki, néha elégedettnek kell lenni az egy ponttal is.”


A csoport másik mérkőzésén az olasz Fiorentina nem kegyelmezett a szerb Cukarickinek, és hazai pályán igazi gólfesztivált csináltak az olaszok, hiszen 6-0-ra kiütötték Igor Matic együttesét.

Conference League: Fiorentina-Cukaricki 6-0 - Calcio - Ansa.it

fotó: http://ansa.it

Az Európa Konferencia-Liga csoportkörének féltávjánál eléggé egyértelműen láthatóak az erőviszonyok. A csoport élén három 5 pontos csapat található. Az első helyet a Fiorentina foglalja el, méghozzá jobb gólkülönbségének köszönhetően, míg a 2. helyen a Ferencváros, de ez a hely is továbbjutást ér. 3. helyen a Genk található, míg a csoport utolsó helyét a Cukaricki foglalja el 0 ponttal.

Folytatás két hét múlva, egészen pontosan november 9-én, amikor is a Genk látogat a Ferencváros együtteséhez.