Kialakult a Ferencváros EKL-kerete

Az NB1-ben szereplő Ferencvárosi TC együttese kihirdette az Európa Konferencia-Liga csoportkörében szereplő keretét. A zöld-fehérek zsinórban ötödik alkalommal szerepelhetnek majd valamelyik nemzetközi kupasorozat csoportkörében, ahol az olasz Fiorentina, a belga Genk és a szerb Cukaricki lesznek az ellenfelek.

fotó: http://nemzetisport.hu

A Ferencváros két kapust, nyolc védőt, hét középpályást és hat támadót nevezett a Konferencia-Ligába.

A klub hivatalos oldala alapján a keretben ott van a csapatkapitány Dibusz Dénes, valamint az FTC-nevelés Varga Ádám is. A nyolc fős védelemben helyet kapott a friss igazolás, Ismail Aaneba, mellette Myenty Abenára, Botka Endrére, Ibrahim Cissére, Eldar Civicre, Samy Mmaee-ra, Pászka Lórándra és Cristian Ramírezre számít az új vezetőedző, Dejan Stankovic.

A középpályán Mohammad Abu Fani, Mohamed Ali Ben Romdhane, a selejtezők során nem játszó Muhamed Besic, Anderson Esiti, Cebrail Makreckis, Sigér Dávid és Kristoffer Zachariassen lesz bevethető. A gólszerzésért Marquinhos, ifj. Lisztes Krisztián, Owusu Kwabena, Aleksandar Pesic, Adama Traoré és Varga Barnabás felel.

A B-listán szereplő fiatal játékosok neveit a klub még nem hozta nyilvánosságra.

Muhamed Besic sérülésből tér vissza a Ferencváros keretébe, mivel eddig sérüléssel bajlódott, de az elmúlt időszakban már teljes értékű munkát végzett a csapattal. A középpályás a napokban ünnepelte a 31. születésnapját és szeretné segíteni a csapatot az EKL-csoportkörében.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, futballozó emberek és amerikaifocizó emberek

fotó: http://fradi.hu

Néhány komolyabb játékos nem került be a keretbe, többek között a védelemből Henry Wingo, a középpályáról Baráth Péter illetve Amer Gojak, míg a támadók közül Tokmac Nguen maradt ki.

Opplysninger til VG: FC København vil kjøpe Tokmac Nguen - VG

fotó: http://fradi.hu

A Ferencváros első ellenfele az EKL-csoportkörében a szerb Cukaricki lesz. A találkozót 2023. szeptember 21-én 18:45-ös kezdéssel rendezik meg a Groupama Arénában, amelyet az M4 Sport élőben közvetít. Előtte viszont a MOL Magyar kupában van feladata a csapatnak, mivel szombaton a Nagyecsed otthonában lép pályára Dejan Stankovic együttese.