Élet-halál csata Fehérváron, fővárosi rangadó és teltházas ETO-FTC: a 11. forduló beharangozója

Zárul az NB I utolsó köre, noha a későbbiekben még 4 mérkőzést fognak pótolni a nyárról elhalasztott találkozók kapcsán (Debrecen-Ferencváros, MTK-Paks, ETO-PAFC, Zalaegerszeg-Ferencváros).

A fordulóban több rangadó is lesz, az egyik két vidéki csapat élet-halál harca, lesz egy fővárosi összecsapás is, valamint két jó formában lévő zöld-fehér együttes teltházas mérkőzése.

Október 26. (szombat) 14:45 Puskás Akadémia-Diósgyőr

kép: Borsod24

Felcsúton indul az első kör utolsó fordulója. Hornyák Zsolték Kecskeméten arattak háromgólos sikert az előző fordulóban, míg a Diósgyőr veretlen szériája megtört az MTK elleni mérkőzésen.

A két csapat tavalyi felcsúti mérkőzése 0-0-ra végződött, a DVTK pedig 11 év után nyerhet ismét idegenben a PAFC ellen bajnoki mérkőzést.

Tipp: 2-0

Október 26. (szombat) 17:15 Fehérvár-Debrecen

kép: Székesfehérvár Városportál

Egykoron nagy csata volt ez a párosítás a bajnoki címért, jelenleg azonban az NB I-ben talán ez a két csapat az egykori vidéki bajnokok közül, amely a legnagyobb bajban van.

A Vidi egy vereségspirálba esett bele, augusztus 30. óta csak kikaptak az NB I-ben, jelenleg két pontra vannak a kiesőhelyektől.

A DVSC még ennél is nagyobb slamasztikában, a hajdúságiak szintén elvesztették az elmúlt négy bajnokijukat. A Paks elleni 0-5 után a debreceni klub közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy az edzői stáb sorsa a fehérvári bajnokin és a mezőkövesdi kupameccsen dől majd el.

A tét mindkét csapat számára óriási.

Tipp: 1-2

Október 26. (szombat) 20:45 MTK Budapest-Újpest FC

kép: MTK Budapest

Fővárosi rangadót rendeznek szombat este a Hidegkuti Nándor Stadionban. Az MTK az elmúlt fordulókban visszatalált újra a győztes útra, legutóbb a DVTK vendégeként zsebelték be a három pontot és 9 meccsből 6-ot megnyerve 4. helyen állnak a tabellán.

Egy hellyel mögöttük lemaradva az Újpest, amely egy hajrában szerzett góllal múlta felül a Nyíregyházát és az 5. helyről várja a folytatást. Az Újpest ráadásul hat meccs óta nem szenvedett vereséget az NB I-ben, a legutóbbi négy meccsükön pedig még gólt sem kaptak.

Az Újpestnek az új Hidegkuti Stadionról nincsenek szép emlékei, a 2024-es naptári évet ugyanis ott kezdték egy 3-0-s vereséggel.

Tipp: 1-3

Október 27. (vasárnap) 13:00 Nyíregyháza-Zalaegerszeg

kép: ZTE FC

Hosszú túra vár a Zalaegerszegre, kérdés mennyire lesz sikeres. A Nyíregyháza a legutóbbi két meccsét lőtt gól nélkül elveszítette, de egyelőre 3 ponttal még mindig megelőzi a ZTE-t.

A Zalaegerszeg a kiesőzóna felett helyezkedik el közvetlenül, a legutóbbi három meccsüket pedig egyaránt elvesztették a zalaiak.

A két csapat rendre az NB II-ben játszott egymás ellen az elmúlt időszakban, legutóbb a 2009-10-es szezonban volt élvonalbeli meccsük egymás ellen, akkor Nyíregyházán 4-0-ra nyert a Zalaegerszeg.

Tipp: 2-1

Október 27. (vasárnap) 15:15 Paks-Kecskemét

kép: Paksi FC

Gera Zoltán vereséggel debütált a Kecskemét kispadján, amely immár ötmeccses vereség szériába került. A Kecskemétre nem vár könnyű feladat vasárnap sem, hiszen Paksra látogatnak.

A paksiak 5-0-ra ütötték ki a DVSC-t, előtte 3-1-re verték meg a Ferencvárost, így remek formában várják az összecsapást.

A két csapat eddig kétszer találkozott Pakson, amióta a KTE visszajutott, mindössze egy gólt hozott a két összecsapás. Mindkét meccset 2023-ban rendezték, az első 0-0-al, a másik 1-0-s paksi győzelemmel ért véget. A Kecskemét visszatérése óta még nem tudott gólt lőni Pakson és bizony a helyzetkihasználással is problémái vannak a lila-fehéreknek, kérdés, hogy a tolniaknál megtudják-e törni a rossz szériát.

Tipp: 4-0

Október 27. (vasárnap) 17:45 ETO FC Győr-Ferencvárosi TC

kép: Fradi.hu

Minden jegy elkelt a vasárnapi ETO-Ferencváros mérkőzésre már a hét elején, így remek hangulatra lehet számítani.

Az ETO ráadásul egyre jobban formába lendül, hiszen a rémálomszerű szezonrajt után immár öt meccs óta veretlen a győri gárda, legutóbb Zalaegerszegről is elhozták a 3 pontot.

A Ferencváros is jó hangulatban készülhet a Rába-parti vendégjátékra, hiszen 1-0-ra legyőzték a francia Nice-t az Európa-ligában, a tabellát pedig változatlanul vezetik Pascal Jansenék.

A két együttes az ETO 2015-ös kizárása óta mindössze egyszer találkozott, 2022-ben akkor az ETO Magyar Kupa elődöntőben fogadta a későbbi győztes Ferencvárost, akkor a fővárosiak 4-1-es győzelmet arattak az ETO Parkban.

Tipp: 2-3