A Ferencváros kétgólos győzelmet aratott a Vidi ellen – Ferencvárosi TC – Fehérvár FC 2-0 (1-0)

Ferencváros – Fehérvár mérkőzéssel zárult vasárnap este a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 10. fordulójának programja. A fővárosi zöld-fehérek a legutóbbi fordulóban Pakson elveszítették a 100%-os mérlegüket, így szerettek volna javítani, míg a fehérváriak három nyeretlen meccs után szerettek volna pontot, pontokat szerezni a Groupama Arénában.

fotó: Sportfotók / Szőke Péter

Rögtön egy ijesztő jelenettel kezdődött az összecsapás, a 2. percben Csongvai Áron és Habib Maiga ütközött a levegőben, majd az FTC elefántcsontparti középpályása szerencsétlenül ért földet, amiért ápolni kellett. Végül a saját lábán hagyta el a játékteret és folytatni tudta a játékot, de a második félidőre már nem futott, mivel elővigyázatosságből lecserélte őt Pascal Jansen.

Szervezett és bátor játékkal rukkolt elő a Fehérvár, amellyel meggyűlt a baja a Fradinak. Az első helyzet a hazai csapat előtt adódott, a 22. percben Traoré kapott egy kiugratást a pálya jobb oldalán, majd egy csel után lőni tudott hét méterről, de a fiatal Dala Martin hárított.

Egy perccel később előnybe került a Ferencváros: Kady Borges indította volna a beinduló Saldanhat, ám a fehérváriak egyik belső védője, Serafimov lefülelhette volna a labdát, de helyette ügyetlen volt, így Saldanha köszönte szépen a lehetőséget, és ballal, 14-15 méterről a kapuba lőtt. A 25 esztendős brazil támadónak ez volt az 5. gólja a bajnokságban. (1-0)

fotó: Sportfotók / Szőke Péter

A 29. percben a Vidi is eljutott egy helyzetig, egy jobbról érkező nagy bedobást követően Spandler Csaba fejelt Gradisar elé, a szlovén támadó ívesen csúsztatott kapura, de Dibusz Dénes szögletre tolta a léc alá tartó labdát. Bő tíz perccel később Csongvai Áron végezhetett el egy szabadrúgást tizenhat és fél méterről, de a lapos kísérlet nem okozott gondot a Fradi kapusának.

Újabb említésre méltó helyzet nem alakult ki egyik csapat kapuja előtt sem, így egygólos ferencvárosi előnnyel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

fotó: Sportfotók / Szőke Péter

Alig telt el 17 másodperc a második félidőből, de már dolga akadt Dibusz Dénesnek, hiszen ekkor Simut beadása után Kovács Mátyás kísérletét fogta magabiztosan a zöld-fehérek hálóőre. Négy perccel később egy fehérvári labdavesztést követően Traoré iramodott meg a kapu irányába, majd lőni tudott, amelyet Dala spárgázva hárított, a kipattanót Saldanha emelte kapura, ám azt szögletre ütötte a fehérváriak kapusa.

Az 56. percben büntetőhöz jutott a Ferencváros, miután Kehinde lövése Serafimov kezéről vágódott le. A labda mögé Kady állt oda, aki nagyon higgadtan gurított a kapuba. A 28 esztendős brazil irányítónak ez volt a második gólja a bajnokságban. (2-0)

fotó: Sportfotók / Szőke Péter

Nem sokkal később emberelőnybe került a Fehérvár, miután Kehinde nyújtott lábbal arcon találta Simut Mariót, amiért Antal Péter játékvezető azonnali piros lapot adott a nigériai szélsőnek. A vendégek játékosának ugyan vérzett az arca, de pár perccel később már tudta folytatni a játékot.

A 67. percben közel járt a szépítéshez Pető Tamás legénysége, ekkor Holender húzott el a bal szélen, majd éles szögből célba vette a Fradi kapuját, ám mindkét oldalsó kapufát érintve kijött a labda a mezőnybe. Öt perccel később Simut beadása után Bedi Bence fejelt, ám ő is csak a kapufát találta el, majd a kipattanót Gradisar a kapuba lőtte, ám les miatt érvénytelen volt a találat, szabadrúgással jöhetett az FTC.

A 84. percben Stefanelli lódult meg a kapu irányába, majd 11 méterről célba vette a jobb alsó sarkot, ám a kísérlete nem sokkal célt tévesztett. Négy perc elteltével Huszti András az ötös sarkáról lőtt kapásból csúnyán a kapu fölé.

Újabb gól már nem esett a mérkőzésen, így a Ferencváros 2-0-ra legyőzte hazai környezetben a Fehérvár FC-t.


OTP Bank Liga NB1, 10. forduló

Ferencvárosi TC – Fehérvár FC 2-0 (1-0)

Budapest, Groupama Aréna, 11 105 néző

Vezette: Antal Péter (Vígh-Tarsonyi Gergő, Bornemissza Norbert)

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cissé, Gartenmann, Civic – Rommens, Maiga (Abu Fani, 46.) – Traoré (Zachariassen, 73.), Kady (Misidjan, 67.), Kehinde – Saldanha (Varga B., 67.)

Vezetőedző: Pascal Jansen

Fehérvár: Dala – Simut (Kovács P., 76.), Serafimov, Spandler, Bedi (Katona M., 83.) – Csongvai – Huszti, Kovács M. (Stefanelli, 59.), Szabó I B. (Kalmár, 76.),  Holender – Gradisar

Vezetőedző: Pető Tamás

Gólszerzők: Saldanha (25. perc), Kady (56. perc – 11-esből)


A Ferencváros így egy győzelemmel hangolt a csütörtök esti Nice elleni Európa-Liga meccsre, valamint ennek a sikernek köszönhetően ismét átvették a vezetést a tabellán az NB1-ben, míg a Fehérvár FC négy meccs óta nyeretlen és a 9. helyről várják a folytatást.