Hátrányból fordítva nyert Zalaegerszegen az ETO – Zalaegerszegi TE – ETO FC Győr 1-2 (1-0)

Zalaegerszeg – ETO nyugati rangadót is rendeztek vasárnap délután a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 10. fordulójában. A zalaiak két vereséggel a hátuk mögött, míg a győriek négy veretlen meccset követően várták ezt az összecsapást.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozót a kék mezben pályára lépő ZTE kezdte aktívan, és már a 14. perc közel jártak a vezetés megszerzéséhez Márton Gábor tanítványai, amikor is Croizet passza után Kiss Bence lőtt laposan, 14 méterről, de csak a jobb kapufát találta telibe. A kipattanó ugyan kicsúszott Gyurákovics Erik kezéből, de nagy szerencséjére nem hazai játékos elé került a labda.

A 25. percben már semmi nem mentette meg az ETO-t, előnybe került a Zalaegerszeg: egy labdaszerzést követően Kiss Bence passzolt a remekül keresztbe mozgó Croizetnak, aki 12 méterről a jobb alsóba lőtt. (1-0)

A 31. percben megint csak Kiss Bence volt az előkészítő, ezúttal Evangelout találta meg, ám a görög hátvéd kevéssel a kapu fölé fejelt. A félidő végén Croizet próbálkozott, de a távoli emelése pontatlanra sikerült, így egygólos zalaegerszegi vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

fotó: Nemzeti Sport

A második félidőre egy sokkal másabb, támadóbb felfogású ETO futott ki, és a játékrész első felében kétszer is közel jártak a gólszerzéshez. Előbb az 55. percben Albion beadása után Benbouali csúsztatta meg a labdát, amelyre a hosszún érkezett Stefulj, aki négy méterről lőtt, de Gundel-Takács Bence bravúrral hárított. Hét perccel később megint csak Stefulj volt az egyik főszereplő, aki éles szögből lőtt, de a labda egy hazai játékosról Bitri elé került, de az albán védő közeli kísérletét fogni tudta Gundel-Takács.

A 72. percben megérdemelten egyenlített az ETO: Benbouali balról kanalazta vissza a labdát középre, amelyet nem tudott kirúgni Ipalibo, az előre húzódó Bitri pedig egy ollózó mozdulattal a kapu jobb oldalába lőtt. Talán az idei szezon egyik legszebb gólját láthattuk a 28 esztendős albán hátvédtől. (1-1)

fotó: ETO FC Győr

Tíz perccel később már a győrieknél volt az előny: Diarra jobb oldali, lapos beadása után Claudiu Bumba két védő között kibújva passzolt a bal alsóba. Hiába ért bele Gundel-Takács, csak beljebb csorgott a labda. (1-2)

A hátralévő időben már nem alakult ki újabb nagy lehetőség egyik kapu előtt sem, így az ETO 2-1-es győzelmet aratott a Zalaegerszeg otthonában. Érdekesség, hogy a feljutást követően ez volt az első idegenbeli győzelme Borbély Balázs legénységének.


OTP Bank Liga NB1, 10. forduló

Zalaegerszegi TE – ETO FC Győr 1-2 (1-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 3017 néző

Vezette: Kovács Imre (Huszár Balázs, Ország Péter)

ZTE: Gundel-Takács – Evangelu, Várkonyi, Csóka – Szendrei, Kiss B. (Ipalibo, 69.), Sankovic, Sajbán (Medgyes, 69.), Mim (Fucak, 87.) – Croizet (Csonka, 81.), Dénes (Spoljaric, 81.)

Vezetőedző: Márton Gábor

ETO: Gyurákovics – Marku, Bitri, Szépe, Heitor, Stefulj – Sahli (Bumba, 69.), Tóth R. (Anton, 68.), Ouro (Boldor, 94.), Gavric (Diarra, 68.) – Benbouali (Krivokapic, 88.)

Vezetőedző: Borbély Balázs

Gólszerzők: Croizet (25. perc) illetve Bitri (72. perc), Bumba (82. perc)


Az újonc győriek ennek a sikernek köszönhetően némileg fellélegezhetnek, hiszen feljöttek a tabella 7. helyére, négy ponttal megelőzve a 11. helyezett DVSC-t, míg a Zalaegerszeg a 10. helyről várja a következő fordulót.