Az MTK szakította meg a DVTK remek sorozatát – Diósgyőri VTK – MTK Budapest 0-2 (0-2)

DVTK – MTK bajnoki mérkőzéssel folytatódott szombat kora este a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 10. fordulójának programja. A miskolciak hat mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, ráadásul csak egy gólt kaptak ebben a sorozatban, míg a fővárosi kék-fehérek szerették volna folytatni a három mérkőzés óta tartó veretlenségi szériájukat.

fotó: Nemzeti Sport

Jól kezdte az összecsapást Horváth Dávid legénysége, hiszen már a 2. percben sikerült vezetést szerezniük: az első vendég támadás végén Hej Viktor passzolt Kosznovszky Márknak, aki egy csellel lerázta magáról Vallejot, majd jó 20 méterről hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba, amely az idei szezon egyik legszebb gólja volt. Az MTK 22 éves középpályása a legutóbbi fordulóban a Kecskemét kapuját is bevette és most is eredményes tudott lenni. (0-1)

A 9. percben ismételten az MTK veszélyeztetett, ekkor Kata Mihály passzolt Molnár Rajmundhoz, aki 22 méterről lőtt kapura, ám ez a kísérlet nem okozott gondot Odyntsovnak. A 21. percben Bognár István szerzett labdát a középpályán, majd 19 méterről a kapu mellé lőtt. Négy perccel később Kata ívelt középre, amelyet Beriashvili fejelt kapura, de Odyntsov ezt is magabiztosan fogta.

A 31. percben Bognár bal oldali szögletét követően Kádár Tamás lőtt kapura, de lövése nem sokkal a kapu fölé szállt.

A 42. percben megduplázta az előnyét az MTK: Bognár indította Molnár Rajmundot, aki két védőt is kicselezett, majd 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A 22 esztendős támadónak ez volt a 2. gólja a bajnokságban, ráadásul Kosznovszky Márkhoz hasonlóan ő is eredményes volt a legutóbbi fordulóban a Kecskemét ellen. (0-2)

A félidő végén Pozeg Vancas passzolt Edomwonyihoz, aki hét méterről lőtt, de Demjén Patrik óriási bravúrral tolta szögletre a próbálkozását, így végül kétgólos fővárosi vezetéssel mehettek a felek pihenni.

fotó: Nemzeti Sport

A második játékrész első helyzete a DVTK előtt adódott, ám Acolatse próbálkozását könnyedén fogta meg Demjén. Az 58. percben Kosznovszky beadása után Jurina egy ollózós mozdulattal próbált kapura lőni, de a labda a kapu mellé szállt. Két perccel később Jurina iramodott meg a saját térfeléről, aki egészen a miskolci tizenhatosig vezette fel a labdát, majd célba vette a jobb alsót, de Odyntsov remek mozdulattal szögletre paskolta a labdát. Újabb egy perc elteltével Demjén vette észre a pálya bal oldalán üresen maradt Bognárt, aki hat méterről lőtt, de Odyntson ezúttal lábbal hárított.

A 71. percben Rharsallah adott be jobbról, amelyet először kifejeltek a vendég védők, majd a kipattanót Holdampf Gergő lőtte rá futtából, kapásból, a rövid alsóba tartó kísérletet Demjén Patrik csak kiütni tudta.

A 86. perc egy balról érkező szögletet követően Németh Krisztián rosszul passzolt, így a labda az előre húzódó Chorbadzhiyski elé került, akinek egy méterről kellett volna a félig üresen maradt kapuba lőnie, de Demjén Patrikot lőtte ki közelről, majd az ismétlést is hárította a fővárosiak kapusa.

A hátralévő időben már nem alakult ki említésre méltó helyzet, így az MTK 2-0-ra legyőzte idegenben a Diósgyőrt.


OTP Bank Liga NB1, 10. forduló

Diósgyőri VTK – MTK Budapest 0-2 (0-2)

Miskolc, DVTK Stadion, 5405 néző

Vezette: Derdák Marcell (Kóbor Péter, Szalai Balázs)

DVTK: Odyntsov – Szatmári (Klimovich, 46.), Chorbadzhiyski, Bárdos, Sanicanin (Adedokun, 65.) – Vallejo (Rharsalla, 65.), Holdampf – Gera, Pozeg Vancas (Jurek, 75.), Rakonjac (Acolatse, 46.) – Edomwonyi

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

MTK: Demjén – Hej, Beriashvili, Kádár, Antonov (Bobál, 88.) – Kata, Kosznovszky – Molnár Á. (Nagy Zs., 72.), Bognár (Végh, 72.), Molnár R. (Stieber, 88.) – Jurina (Németh, 76.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerzők: Kosznovszky (2. perc), Molnár R. (42. perc)


Az MTK ennek a győzelemnek köszönhetően megerősítte helyét a 4. helyen, míg a Diósgyőr remek sorozata ezzel a vereséggel szakadt meg, így a 6. helyről várják a folytatást Vladimir Radenkovic tanítványai.