Az MTK hátrányból fordítva verte otthon a Kecskemétet – MTK Budapest – Kecskeméti TE 3-1 (2-1)

MTK – Kecskemét mérkőzést is rendeztek a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 9. fordulójában. A fővárosi kék-fehérek szerettek volna tovább tapadni az élmezőnyhöz, míg a kecskemétiek negatív formában várták az összecsapást.

fotó: Nemzeti Sport

A fehér mezes KTE ragadta magához a kezdeményezést, a 2. percben Zsótér Donát jelentkezett egy életerős lövéssel, majd két minutummal később Szabó Alex lőtt távolról.

A 13. percben előnybe került a Kecskemét: Nagy Krisztián remek indítása után Lukács Dániel elé került a labda, aki az ötös sarkáról bombázott a léc alá. (0-1)

Nem sokáig örülhetett a vezetésnek a vendég együttes, hiszen öt perccel később egyenlített az MTK: Molnár Ádin remek ütemben tálalt a felfutó Hej Viktor elé, aki jobbról lőtte középre a labdát, amelyre Kosznovszky Márk érkezett jó ütemben és nyolc méterről a jobb alsóba lőtt. (1-1)

Még csak a mérkőzés 22. percében jártunk, amikor is már a fővárosi gárdánál volt az előny: Bognár István indította a beinduló Molnár Rajmundot, aki 14 méterről lőtt, és ugyan a lövés megpattant egy kecskeméti védőn, ám a labda így is begurult a kapuba. (2-1)

A félidő végéig a Kecskemét újra lendületbe jött, miközben az MTK továbbra is próbálta megőrizni az egygólos előnyét, de újabb komoly lehetőség nem alakult ki egyik kapu előtt sem az első félidő végéig, így a szünetre 2–1-es hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

fotó: Nemzeti Sport

A kék mezes hazaiak előtt adódott a második játékrész első komolyabb helyzete, a 48. percben Molnár Ádin a tizenhatos jobb sarkából lőtt, de a labda a léc fölött szállt el. A túloldalon egy szögletet követően elésen a kapu elé lőtték a labdát, amelyre több kecskeméti játékos is érkezett, de mindannyian lemaradtak róla, közölük Vágó Levente járt a legközelebb ahhoz, hogy gólt szerezzen. Az 52. percben Antonov is megpróbálkozott egy lövéssel 18 méterről, kissé jobbról, azonban az ő kísérlete is a kapu fölött zúgott el.

A 64. percben Bognár kapott labdát az ellenfél térfelén, majd lövésre bíztatták őt a társak, amelyet követően 27 méterről lőtt, de Varga Bence oldalra ütötte a jobb alsóba tartó kísérletet, ám ezzel még nem szabadult fel a vendégek kapuja, hiszen Kosznovszky elé került a labda, aki célba vette a bal alsót, ám Varga eszén ezúttal sem lehetett túljárni. Két minutummal később Katona Bálint félfordulatból adott le egy lövést, ám a kísérlete éppen csak elsuhant a jobb kapufa mellett.

Bő tíz perccel később Molnár Rajmund nagyon közel járt a második góljához, ekkor Németh Krisztián kiugratása után lőtt a kapujából jól kimozduló Varga Bencébe.

A 87. percben megszerezte a harmadik gólját az MTK, amely eldöntötte a mérkőzést: egy jobbról érkező Stieber Zoltán szögletet követően az előre húzódó Beriashvili emelkedett a legmagasabbra, aki a bal alsóba fejelte a labdát. (3-1)

A hátralévő időben már nem igazán történt említésre méltó esemény az Új Hidegkúti Nándor Stadionban, így MTK 3-1-re legyőzte hazai pályán az egyre nagyobb gödörbe lévő Kecskemétet.


OTP Bank Liga NB1, 9. forduló

MTK Budapest – Kecskeméti TE 3-1 (2-1)

Budapest, Új Hidegkúti Nándor Stadion

Vezette: Káprály Mihály (Szert Balázs, Búzás Balázs)

MTK: Demjén – Hej, Beriashvili, Kádár, Antonov (Nagy Zs., 84.) – Kata, Kosznovszky – Molnár Á. (Kovács P., 73.), Bognár (Végh, 78.), Molnár R. (Stieber, 78.) – Jurina (Németh K., 73.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Katona L. – Nagy K. (Pálinkás, 78.), Nikitscher, Vágó (Bocskay, 63.), Zsótér, Zeke – Katona B., Lukács

Vezetőedző: Szabó István

Gólszerzők: Kosznovszky (18. perc), Molnár R. (22. perc), Beriashvili (87. perc) illetve Lukács (13. perc)


Az MTK ennek a sikernek köszönhetően továbbra is ott van a közvetlen élmezőny mögött és onnan várhatják a bajnokság folytatását, míg a Kecskemétnél egyre nagyobb a baj, hiszen zsinórban öt nyeretlen bajnoki van a hátuk mögött. Mint kiderült, ez volt Szabó Istvánnak az utolsó tétmérkőzése a KTE vezetőedzőjeként, hiszen a válogatott szünetben felmentették a munkavégzés alól az 57 esztendős szakembert.