Németh győztes góllal, Hegyi nagy bravúrokkal búcsúzott az U21-es válogatottól

Belgiumban játszotta le utolsó Eb-selejtezőjét a magyar U21-es válogatott.

Már a 6. percben tizenegyeshez jutottunk, miután Grubert buktatta a belgák kapusa, a korábban pedig Belgiumban légióskodó Németh András higgadtan a kapu közepébe gurította a büntetőt (0-1). A félidő végén Hegyinek kellett nagyot védenie a rövid saroknál.

kép: MLSZ

A második félidőben jobban nyomtak a belgák, Hegyinek előbb Matazo távoli lövését, majd a hajrában egy bal oldalról érkező csavarást kellett kitolnia. Emellett Baráthnak is volt egy nagyon fontos mentése, a 90+4. percben pedig a kapufa mentett meg minket. A 2002-2003-as születésű korosztály így győzelemmel búcsúzott, méghozzá bravúrgyőzelemmel. Többek között Németh András, Baráth Péter, Komáromi György, Hegyi Krisztián, Kata Mihály, Szabó Alex, Benczenleitner Barna, Kerezsi Zalán, Kovács Mátyás, Csinger Márk, Kocsis Dominik, Eördögh András és Vitális Milán sem szerepel többet az U21-es válogatottban.

kép: MLSZ

A magyar válogatott Spanyolország, Belgium és Skócia mögött Kazahsztánt és Máltát megelőzve végzett 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 4 vereséggel a csoport 4. helyén, így lemaradt a 2025-ös szlovákiai Európa-bajnokságról.

Belgium 0-1 Magyarország (Németh 6′)

Magyarország: Hegyi Krisztián – Szabó Alex, Yaakobishvili Antal, Baráth Péter – Vas Gábor, Kosznovszky Márk, Okeke Michael (Szűcs Tamás, 77.), Benczenleitner Barna – Komáromi György (Vitális Milán, 66.), Németh András (Klausz Milán, 94.), Gruber Zsombor (Kocsis Dominik, 66.)