Furcsa öngól döntött, a Mezőkövesd legyőzte a Nyíregyházát

A válogatott szünet alatt több felkészülési mérkőzést is rendeztek, köztük az NB II-es Mezőkövesd a Nyíregyházát fogadta a Városi Stadionban péntek délelőtt.

A meccset a matyóföldiek kezdték jobban, de Bányai lövése fölé ment. Az első 30 perc után már a Nyíregyházának is voltak komolyabb lehetőségei: Beke szöglete után Alaxai fejese fölé ment, majd Eppel két ziccerét hárította Deczki, akárcsak Pinte távoli próbálkozását.

A fordulás után Eppel fejesét már Winternek kellett védenie. Sorra jöttek a vendég helyzetek, Beke 20 méteres lövése mellé ment, majd Jokic fejesénél ismét Winter hárított. Egy nem mindennapi öngóllal mégis a Mezőkövesd szerezte meg a vezetést, Jokic hazagurított Besének, aki nem találta el a labdát, az pedig a hálóban kötött ki (1-0). Az NB II-es Mezőkövesd is legyőzte az élvonalbeli Nyíregyházát.

kép: Nyíregyháza

Mezőkövesd 1-0 Nyíregyháza Spartacus (0-0) gól: Jokic – öngól 72′

Mezőkövesd: Deczki (Winter a szünetben) – Csirmaz (Vajda 87.), Kojnok (Ináncsi 22.), Bora, Jova, Zvekanov, Cibla (Cseri 60.), Zachán, Kállai (Bodnár 66.), Bartusz (Szalai 66.), Bányai (Jacsó 66.) Vezetőedző: Csertői Aurél

Nyíregyháza: Fejér (Bese a szünetben) – Tamás O.( Gengeliczki 18.), Alaxai, Keresztes (Jokic 69.) – Pinte, Kovács M., Radosevic (Katkó 80.), Leoni – Beke (Kovácsréti 65.), Eppel (Oláh 69.), Gresó (Nagy D. 65.) Vezetőedző: Tímár Krisztián