A Bozsikban hengereltek a franciák: csütörtöki válogatott körkép

Csütörtökön megkezdődött az októberi válogatott szünet, következik szokásos körképünk.

A Bozsik Arénában léptek pályára a franciák Izrael ellen. Didier Deschamps csapata jól kezdett, hiszen Camavinga átlövésével megszerezte a vezetést. Izrael bátran játszott, de csak egy helyzetig jutott a mérkőzésen, igaz abból Gandelman gólt fejelt. Nkunku hamar válaszolt a kapott gólra, Franciaország 2-1-es vezetéssel vonult a szünetre. A második félidőben a cserék pörgették fel a játékot, a 87. percben Guendouzi zárta le a kérdéseket, majd egy mesteri kontra után gólpasszt adott Barcolának, aki beállította a 4-1-es végeredményt.

kép: Diario AS

A Ferencváros korábbi vezetőedzője, Stanislav Cherchesov nagy vereségbe szaladt bele a kazah válogatott szövetségi kapitányaként, hiszen 4-0-s vereséget szenvedtek Ausztriától.

A PAFC középpályás, Urho Nissilla a kispadon ült a finnek Írország elleni mérkőzésén. Szintén a kispadon ült az MTK korábbi védője, Nikolai Alho. Finnország 2-1-re kikapott otthon az írektől.

Az észak-macedónok 3-0-ra nyertek Lettországban. Az MTK korábbi támadója, Bojan Miovski gólpasszt adott, de kezdő volt David Babunski (korábban DVSC, Mezőkövesd), Enis Bardhi (korábban Újpest) és Visar Musliu (korábban Fehérvár), míg a Kisvárdától nyáron távozó Dimitar Ilievski a kispadon ült.

Moldova 2-0-ra verte Andorrát, a Honvéd korábbi védője, Artur Craciun végig a pályán volt.

A Ferencvárostól kölcsönben távozó örmény szélső, Edgar Sevikyan 24 percet játszott csapata feröeri mérkőzésén, míg a debreceni Shagoyan csak a kispadon kapott szerepet.

A PAFC középpályása, Laros Duarte 60 percet játszott a Zöld-foki szigetek csapatában, amely 1-0-ra kikapott Botswanától.