NK: Szoboszlai-gólpassz, Csoboth-gól: ez történt a 2. fordulóban

A Konferencia-ligát leszámítva már a második fordulót rendezték Európában, íme a körkép:

Bajnokok Ligája:

Leipzig 2-3 Juventus: Sem Willi Orbánnak, sem Gulácsi Péternek nem volt jó napja a Bajnokok Ligájában, mivel a Leipzig kétszer vezetett, de emberelőnyben is 3-2-re kikapott hazai pályán a Juventustól, így két meccs után az alapszakasz 29. helyén áll.

Liverpool 2-0 Bologna: Szoboszlai Dominik ezúttal gólpasszt adott, a Liverpool második BL-meccsét is behúzta és ismét olasz ellenfél ellen az alapszakaszban. A magyar válogatott csapatkapitánya a 75. percben Mohamed Salah-t szolgálta ki.

Barcelona 5-0 Young Boys: Yaakobishvili Áron a kispadon ült a Barca BL-meccsén a Young Boys ellen, az Ifúsági BL-ben azonban nem ő védett, de ott 4-2-re nyertek a svájciak ellen a katalánok.

Európa-liga:

Besiktas 1-3 Frankfurt: Fenyő Noah ismét kerettag volt a Frankfurt mérkőzésén, amelyen újra három találatig jutottak a németek és ez elég volt a törökországi győzelemhez. A Frankfurt az alapszakasz 7. helyén áll két meccs után négy ponttal. Lisztes Krisztián nem szerepel a Frankfurt Európa-liga keretében.

Hoffenheim 2-0 Dynamo Kiev: A Hoffenheim hazai pályán 2-0-ra legyőzte az ukrán Dynamo Kievet, Szalai Attila viszont ezúttal sem szerepelt a meccskeretben.

RFS 2-2 Galatasaray: Meglepő döntetlent játszott Galatasaray Lettországban, Sallai Roland viszont sérülés miatt nem állt a törökök rendelkezésére.

Ferencváros 1-2 Tottenham: Az FTC 2-1-es vereséget szenvedett a Tottenhamtől. A kezdőben két magyar játékos kapott lehetőséget Varga Barnabás és Dibusz Dénes személyében. Varga Barnabás szépítőgólt szerzett a 90. percben, a meccs elején pedig volt egy lesgólja is, de a zöld-fehérek továbbra is pont nélkül állnak az Európa-ligában. Botka Endre, Gruber Zsombor, Szalai Gábor és Tóth Alex csak a kispadon ült.

Konferencia-liga:

A Kl küzdelmei csak a héten kezdődtek.

Cercle Brugge 6-2 St. Gallen: Csoboth Kevin betalált a belgák kapujába, de ez csak a szépítésre volt elég. A magyar válogatott támadó az 58. percben volt eredményes, majd a hajrában gólpasszt is adott.

Basaksehir 1-2 Rapid Wien: Bolla Bendegúz végig játszotta a meccset, csapata győzelemmel tért haza Törökországból.

Astana 1-0 Topolya: Vereséggel kezdte az alapszakaszt a Topolya, Sós Bence csereként 13 percet játszott a kazahsztáni mérkőzésen.

Chelsea 4-2 Gent: Vancsa Zalán csak a kispadon ült a Gent csapatában.

Omonia Nicosia 4-0 Vikingur: Lang Ádám csak a kispadon ült, csapata azonban magabiztos győzelemmel kezdte az alapszakaszt.

Banja Luka 1-1 Panathinaikos: Kleinheisler László nem volt kerettag, a görögök rögtön botlottak az első körben.

Ifjúsági Liga:

Sturm Graz U19 1-1 Club Brugge U19: Kern Martin 20 percet játszott és sárga lapot kapott a mérkőzés végén.

Salzburg U19 5-1 Brest U19: Jánó Zétény ismét gólt lőtt, csapata kiütéssel verte a Brestet az Ifjúsági BL-ben.

Leverkusen U19 3-1 Milan U19: Szép Márton ezúttal nem volt ott a Leverkusen keretében.

Girona U19 2-0 Feyenoord U19: Yaakobishvili Antal nem volt kerettag a Girona mérkőzésén. A felnőtt csapat 3-2-es vereséget szenvedett a hollandoktól a BL-ben, az U19-es együttes viszont ismét nyert.

Slovan U19 0-4 Manchester City U19: Akárcsak a felnőtt csapat, úgy az U19-es együttes is 4-0-ra nyert Pozsonyban a Man. City-nél, a magyar U21-es válogatott kerettag, Michael Okeke viszont nem volt kerettag.

Kitekintés:

A Ferencváros ellenfeleinek eredményei:

  • Lazio 4-1 Nice
  • Hoffenheim 2-0 Dynamo Kiev
  • Qarabag 1-2 Malmö
  • PAOK 0-1 FCSB
  • Besiktas 1-3 Frankfurt
  • Bilbao 2-0 Alkmaar

Korábbi ellenfelek eredményei:

  • Maccabi Tel Aviv 0-2 Midtjylland (a Midtjylland a 3. selejtezőkörben ejtette ki az FTC-t)
  • Fiorentina 2-0 TNS (a Fiorentina a PAFC-ot ejtette ki a Kl-ből, míg a TNS az FTC-vel találkozott a Bl-selejtezőkben korábban)
  • Real Sociedad 1-2 Anderlecht (a belgák az FTC-vel találkoztak az alapszakaszban)
  • Omonia 4-0 Vikingur (a hazaiak a Fehérvárt ejtették ki augusztusban)
  • Noah 2-0 Mladá Boleslav (a Boleslav a Paksot ejtette ki a playoffban)
  • Banja Luka 1-1 Panathinaikos (a Banja Lukát az FTC ejtette ki az El-playoffban)

Játékvezetők:

Berke Balázs vezette az Athletic Bilbao-AZ Alkmaar mérkőzést, amelyet 2-0-ra a baszkok nyertek meg. A mérkőzésen 3 sárgát osztott ki a játékvezető.

Bognár Tamás a Plzen-Ludogorest mérkőzésen tevékenykedett az El-ben. A meccs gólt nem, ellenben 6 sárgát és egy bolgár büntetőt hozott.