U16: Vereség és kiütéses siker Szlovénia ellen

A magyar U16-os válogatott szeptemberben két mérkőzést játszott a szlovén U16-os csapattal.

Az első mérkőzés nem alakult jól, hiszen a 12. percben Pirc góljával Szlovénia szerzett vezetést és ezt az előnyt az 50. percben tizenegyesből növelték, ismét Pirc volt eredményes.

Szlovénia U16 2-0 Magyarország U16 (Pirc 12′, 50′)

Magyarország: Ostoici Stefan – Vincze Tamás (Balogh Áron, 85.), Russnák Áron, Szakál Dénes (Makrai Csongor, 76.), Papp Máté (Kiss Máté, 85.)- Polonkai Noel (Somfalvi Barna, 85.), Milkovics Márton (Ratkai Ádám, 61.), Wiesner Balázs (Ráki Zsombor, 76.) – Varga Zsolt (Berekméri-Szigeti Ákos, 76.), Juhász Martin, Zsolnai Dávid (Acsai Dominik, 61.)

Némileg változtattunk a megszokott játékunkon erre a mérkőzésre, több játékost új poszton próbáltunk ki, talán ez volt az oka, hogy nem állt össze igazán a védekezésünk, sok hiba csúszott a játékunkba. Bár voltak helyzeteink, meglehetősen statikus volt a játékunk a labdabirtoklási fázisban, keveset vállalkoztunk, hiányoztak azok a mozgások, amelyekkel többször megbonthattuk volna az ellenfél védelmét. Ennél sokkal jobb teljesítményre képes a csapat, bízom benne, hogy a csütörtöki visszavágón ezt meg is mutatjuk majd. – nyilatkozta Szabados József szövetségi edző az mlsz.hu-nak.


A második mérkőzés első félideje igazi magyar gálával rukkolt elő: az 5. percben Varga Zsolt talált be, tíz perccel később pedig Kiss Máté volt eredményes. A 26. percben Jazbar góljával szépített Szlovénia, de a félidő utolsó 10 percében háromszor is beköszöntük, Wiesner Balázs gólja után Kiss és Varga is duplázott. A második félidő nem hozott gólt, így 5-1-es győzelemmel zárult a novai összecsapás .

Magyarország 5-1 Szlovénia (Varga 5′, 39′, Kiss 17′, 37′, Wiesner 35′, ill.: Jazbar 26′)

Magyarország: Kilvinger Levente (Jakab Mátyás, 46.) – Acsai Dominik, Szakál Dénes (Ráki Zsombor, 80.), Russnák Áron (Szűcs Áron, 80.), Balogh Áron – Juhász Martin, Ratkai Ádám (Somfalvi Barna, 71.), Kiss Máté (Vincze Tamás, 71.) – Wiesner Balázs (Papp Máté, 71.), Varga Zsolt (Makrai Csongor, 57.), Zsolnai Dávid (Berekméri-Szigeti Ákos, 46.)

– A keddi mérkőzéshez képest sikerült stabilizálni a védekezésünket, és ezúttal támadásban is hatékonyak tudtunk lenni, megvoltak a labda nélküli mozgások, jó területeken vettük fel a labdákat, és sikerült megbontani a vendégek védelmét. Csapatként rengeteget léptünk előre az első meccshez képest, és emellett többen kiemelkedő egyéni teljesítménnyel járultak hozzá a győzelemhez – nyilatkozta Szabados József az mlsz.hu-nak.