U18: Döntetlen Bosznia ellen

A magyar U18-as válogatott Boszniával találkozott Telkiben felkészülési meccsen.

A magyar válogatott kezdett jobban, Szekér fejelt fölé egy szöglet után, majd Kovács szabadrúgását védte a bosnyákok kapusa. A 38. percben megszerezte a vezetést Bosznia, Admir Gojak ívelt a felezővonalról Bozó kapujába (0-1). A meccs végén Mondovics a 89. percben, majd Somogyi a 91.-ben lőtt kapufát, előbbi pedig a 90+4.-ben fejjel szerezte meg egyenlítő gólunkat, így döntetlennel zárult az összecsapás.

Magyarország 1-1 Bosznia-Hercegovina (Mondovics 90+4′, ill.: Gojak 38′)

kép: MLSZ

Magyarország: Bozó Mirkó – Lakatos Noel (Kenéz Kristóf, 68.), Pál Barna, Szekér Botond (Koncz Dávid, 77.), Vitályos Viktor – Egri Imre, Madarász Ádám (Somogyi Ádám, 81.), Hős Zsombor (Miskolczi Domonkos, 68.), Barkóczi Barnabás (Kancsij Artúr, 46.) – Kovács Patrik (Csucsánszky Zoltán, 77.), Mondovics Kevin

– A játékosok hozzáállásáról csak a legjobbakat mondhatom, mindent kiadtak magukból a mérkőzésen, a küzdeni tudásukra nem lehetett panasz. Az más kérdés, hogy így is meg kellett szenvednünk a döntetlenért, hiszen hiába nem volt a bosnyákoknak egyetlen kidolgozott helyzetük sem a mérkőzésen, egy labdavesztésünk után lőttek egy félpályás gólt, majd beálltak védekezni, és alaposan megnehezítették a dolgunkat. Ezen a napon a szerencse sem állt mellettünk, de a futballban előfordulnak ilyen meccsek, és annak azért örülök, hogy a legvégén sikerült döntetlenre menteni az összecsapást. Minden mérkőzésből lehet tanulni, a maiból elsősorban azt, hogyan lehet a mélyen védekező, szervezett csapatok ellen hatékonyan támadni, bízom benne, hogy  sikerül ezen a téren is előrelépnünk a jövőben. – nyilatkozta Kemenes Szabolcs, az U18-as válogatott szövetségi edzője.