A listavezető az utolsóval találkozik- a Simple Liga 6. fordulójának beharangozója

Feledtetheti előző vereségét az MTK, a sereghajtóval találkozik az ETO, a Ferencváros ellen mutathatja meg magát a Pécs, ez várható a Simple Liga 6. fordulójában.

FTC - PMFC (szombat, 14:00)

Címvédők összecsapását rendezik Ferencvárosban, ugyanis a Pécs veretlenül jutott fel a másodosztályból és most bizonyítják az élvonalban is, hogy nem azért verekedték fel magukat, hogy azzal a lendülettel vissza is pottyanjanak. A pécsiek ugyanis már nem egy megeleptést okoztak, a St. Mihály megverése és a Viktória elleni pontszerzés is ide sorolható, de az is komoly teljesítmény, hogy győzelmeik során rendre 3-4 gólt szereznek. Persze a Fradit sem szabad félteni, az idei egyetlen vereségük a Bajnokok Ligájában érkezett, bár az való igaz, eddig csak egy komoly rangadót játszottak, azt is az első fordulóban a még magát építgető MTK ellen. Minden bizonnyal fővárosi siker születik majd, Edwards jó formája, Kubassova bajnoki remeklése és Garcia egyre jobb teljesítménye is ebbe az irányba mutat.

Tipp: 3-1

Honvéd - Soroksár (szombat, 16:00)

Nehéz lenne megmondani, melyik csapat várhatja pozitívabban a mérkőzést, ugyanis a Soroksár a gyenge szezonkezdet ellenére megszerezte első pontját, míg a kispestiek fejeket megzavarhatja a szakmai vezető menesztése (ki tudja, miért?) a biztató forma ellenére. Pedig, ha ez nem lenne, biztosan a Honvéd irányába húzna minden ész érv, ugyanis óriási bravúrnak számít már az is, hogy az előző fordulóban végog meccsben tudtak lenni a Fradi elle és csak az utolsó másodpercekben veszítették el a mérkőzést. A hazaiak főleg Csuhai Vivienben bizhatnak, míg a vendégek abban reménykedhetnek, hogy az összecsapáson nem esik sok gól, ugyanis idén az messze nem erősségük.

Tipp: 1-0

Viktória FC - Puskás Akadémia (szombat, 16:00)

Ez nevezhető a forduló második legnagyobb rangadójának, a Viktória ugyanis továbbra is veretlen, igaz, még egyetlen tavalyi top5-ös csapattal sem találkoztak a szezon során. Ezzel szemben eddig a Puskás egy kivételével minden meccsét megnyerte, az a kakukktojás pedig nem nevezhető meglepetésnek, hiszen tavaly az MTK a felcsútiak előtt végzett és a pestiek idén még komolyabb terveket szövögetnek. A Viktóriának van miért visszavágnia, az előző idényben ugyanis csúnya vereségbe szaladtak és bizony az elmúlt évek során egyszer sem tudtak a Puskás orra alá borsot törni.

Tipp: 1-2

St. Mihály - Szekszárd (szombat, 16:00)

Van min javítania az idényben a St. Mihálynak, ugyanis nincsenek messze a kiesőzónától, egyetlen győzelmüket az első meccsen szerezték, mikor még a Honvéd nem szokott össze, az előző fordulóból azonban merítkezhetnek, ugyanis a a DVTK elleni idegenbeli döntetlen nem számít rossz eredménynek, ha a szegediek a középmezőnyben szeretnének végezni. Úgy tűnik, a Szekszárd pedig valamit ikszre állított a rendszerben, az előző két meccsükön 2-2-t játszottak és míg egyik alkalommal a fejüket verhették a falba (a Soroksár ellen), addig a másikkal örülhettek a Diósgyőr elleni döntetlennek. A két csapat örökmérlege nem is lehetne kiegyenlítettebb, egy-egy győzelem mellett két döntetlen áll, a szegediek biztosan elkerülnék az újabb pontosztozkodást.

Tipp: 2-1

MTK - DVTK (szombat, 17:00)

Egyszerre hálás és hálátlan feladat MTK-szurkolónak lenni manapság, ugyanis a csapat kifejezetten jó játékot mutat, az alapján bárkit meg tud verni, az eredmények azonban ezzel nem párosulnak, a kötelező győzelmek mellett a Fradit és a Győrt sem sikerült megfogni még egy ikszre sem, pedig a városi rivális ellen a helyzetek alapján a három pont megszerzése sem lett volna meglepő, míg a győriek ellen is bőven benne volt a játék képében a döntetlen. Persze azt hozzá kell tenni, eddig az MTK sorsolása a legkegyetlenebb, már találkoztak a tavalyi TOP4 három másik helyzettjével. A Diósgyőr eddig nem hozza azt, amit az ember vár tőlük, az ETO és a Puskás elleni vereségek nem számítanak meglepetésnek, azonban a St. Mihály és a Szekszárd ellen illett volna nyerniük. A mérkőzést az MLSZ YouTube csatornája élőben közvetíti.

Tipp: 2-1

Astra - ETO FC Győr (vasárnap, 16:00)

Messze a legsimábbnak tűnő párharc. Az ETO az előző fordulóban újra megmutatta, hogy nem enged a győzelmekből, az MTK elleni három pont presztízs szempontból is fontos lehetett a Rába-partiaknak, most pedig igazi erődemonstrációt tarthatnak az Astra ellen. Azt azonban nem szabad elfelejteni, az Astra éppen egy héttel ezelőtt mutatta meg, nem adják könnyen a bőrüket, a Puskás Akadémia csupán 2-0-ra tudott nyerni ellenük. Az üllőiek, ha hasonlóan kevés gólon akarják tartani a Győrt, a góllövőlistát vezető Kocsán Petrára mindenképp kettőzött figyelmet kell szentelniük.

Tipp: 0-3