De Bruyne duplázott Debrecenben, az NB I-es légiósoknak nem termett sok babér pénteken: körkép

Ezúttal a pénteki nap történéseit foglaljuk össze: ismét volt Magyarországon Nemzetek Ligája mérkőzés és több NB I-es légiós is pályára lépett.

A debreceni Nagyerdei Stadionban fogadta Belgium Izraelt. A mérkőzést biztonsági okokból kellett Magyarországra hozni. A visszavágót novemberben a Bozsik Arénában rendezik. A belgáknál Kevin De Bruyne duplázott, valamint Youri Tielemans is betalált, a belgák 3-1-re nyertek. A DVSC otthonában De Bruyne és Tielemans mellett Jeremie Doku, Lois Openda és Timothy Castagne is pályára lépett. Az izraelieknél pedig kezdő volt a Ferencváros középpályása, Mohamed Abu Fani.

A Kisvárda montenegrói légiósának, Driton Camajnak nem indult jól a Nemzetek Ligája. A Várda szélsője a 60. percben állt be csereként, együttese azonban 2-0-s vereséget szenvedett Izlandon.

Az ETO montenegrói támadója, Mattija Krivokapic kezdő volt a montenegrói U21-es válogatott romániai Eb-selejtezőjén, azonban 1-0-s vereséget szenvedtek.

A Fehérvár szlovén támadójának, Nejc Gradisarnak lehetett jó napja az NB I-es légiósok közül. Ugyan a szlovén U21-es válogatott sem nyert, de fontos 1 pontot szerzett Franciaország korosztályos válogatottja ellen, ráadásul idegenben. Gradisar kezdő volt a mérkőzésen.

A PAFC nyári szerzeménye, a Zöld-foki szigetek válogatottját erősítő Laros Duarte a második félidőt játszotta végig az Egyiptom elleni ANK-selejtezőn, amelyet idegenben 3-0-ra vesztettek el.

A DVTK-tól nyáron távozó gaboni szélső, Jeremie Obounet csereként a hajrában lépett pályára válogatottjában a Marokkó elleni ANK-selejtezőn, ahol Gabon 4-1-es vereséget szenvedett.

Az Újpest korábbi védője, Abdoulaye Diaby kezdő volt Mali válogatottjában a Mozambik elleni 1-1-es ANK-selejtezőn.