Paks elvette a Puskás veretlenségét – Paksi FC – Puskás Akadémia FC 2-1 (0-1)

Paks – Puskás Akadémia mérkőzéssel folytatódott vasárnap kora este a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 6. fordulója. Két olyan csapat találkozott egymással, amely néhány nappal korábban érdekelt volt a Konferencia-Ligában, ám mind a ketten elbúcsúztak a sorozattól, előbbi a cseh Mladá Boleslav ellen, míg utóbbi az olasz Fiorentina ellen egy drámai csatában.

fotó: Nemzeti Sport

Az első negyedóra inkább a paksiakról szólt, ráadásul az első lehetőséget is ők alakították a 6. percben, amikor is Papp Kristóf jobb szélről érkező beadását követően Zimonyi Dávid lőtt éles szögből, de Markek Tamás hárította a próbálkozást.

A 15. percben az első helyzetéből előnybe került a felcsúti gárda: Nagy Zsolt passza után Komáromi György maradt teljesen üresen, majd távolról célba vette a paksi kaput és neki lett végül igaza, hiszen a labda kikötött a bal alsóban. Kívülről úgy nézett ki, hogy ez a lövés meglepte a paksiak fiatal kapusát, Simon Barnabást. A 22 esztendős szélsőnek ez volt a 2. gólja a bajnokságban. (0-1)

A gólt követően nem alakult ki komolyabb lehetőség egyik kapu előtt sem, leginkább a mezőnyben folyt a játék, amely eléggé unalmas volt, így végül egygólos Puskás vezetéssel zárult az első félidő.

fotó: Nemzeti Sport

A második félidő elején bekezdett a Paks, a 49. percben Osváth Attila került helyzetbe, ám csúnyán fölé lőtt.

Az 55. percben Lenzsér Bence ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, majd egy kis VAR-ozást követően 11-est ítélt Pintér Csaba játékvezető. A labda mögé Windecker József állt oda, aki nagyon magabiztosan a bal alsóba lőtt. (1-1)

Négy perccel később már a hazaiaknál volt az előny: egy remek labdajáratás végén Böde Dániel és Papp Kristóf csúsztatta meg a labdát, amely megtalálta Windeckert, aki közelről a kapu tudott lőni. (2-1)

fotó: Nemzeti Sport

A 76. percig kellett várni a következő nagy lehetőségre, ekkor Böde adott nagy labdát Haraszti Zsoltnak, aki 13 méterről vette célba a Puskás kapuját, ám Markek hárította a próbálkozást.

A mérkőzés hátralévő részében több helyzetet nem láthattunk, a Paks 2-1-re nyert hazai pályán a Puskás ellen.


OTP Bank Liga NB1, 6. forduló

Paksi FC - Puskás Akadémia FC 2-1 (0-1)

Paks, Fehérvári úti Stadion

Vezette: Pintér Csaba (Bornemissza Norbert, Ország Péter)

Paks: Simon - Vas, Kinyik, Lenzsér - Kovács (Osváth, a szünetben), Windecker, Balogh, Silye (Ötvös, 92.), Papp (Vécsei, 85.) - Horváth (Böde, a szünetben), Zimonyi (Haraszti, 74.)

Vezetőedző: Bognár György

Puskás Akadémia: Markek - Maceiras, Golla, Stronati, Markgráf (Soisalo, 52.) - Szolnoki (Plsek, 76.), Nissila (Duarte, 66.) - Komáromi (Kerezsi, 76.), Levi, Nagy Zs. - Colley (Puljic, 66.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerzők: Windecker (56. perc és 60. perc - az elsőt 11-esből) illetve Komáromi (15. perc)


Az eredmény ellenére mindkét csapat a dobogón tölti a válogatott szünetet, ám a Puskás Akadémia ennek a vereségnek köszönhetően már nem számít veretlennek a bajnokságban.