Szalai Gábor a Ferencvárosnál folytatja a pályafutását

Nyolc hónapnyi légióskodást követően hazatér a svájci élvonalbeli Lausanne csapatából a 24 éves magyar válogatott keretébe többször is meghívót kapó belső védő, Szalai Gábor. A 24 esztendős játékos a magyar rekordbajnok Ferencváros együttesénél folytatja a pályafutását, miután a fővárosi zöld-fehérek minden megállapodtak a vételárat illetően a svájciakkal.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Szalai Gábor Kecskeméten született, valamint ott is nevelkedett, majd egy kétéves angliai kitérőt követően 2019-ben tért vissza a lilákhoz, ahol onnantól kezdve folyamatosan az első csapat keretéhez tartozott. A középhátvéd az NB3-tól egészen az NB1-ig menetelt a Kecskeméttel, tagja volt a 2022/23-as idényben ezüstérmet szerző együttesnek is, összesen pedig 44 élvonalbeli mérkőzésen jutott szóhoz. 2024 januárjában szerződött a svájci Lausanne-hoz, amelyben ez idáig 17 találkozón játszott, a most futó idény négy fordulója alatt azonban csak 35 percet kapott.

Szalai Gábor már Marco Rossi figyelmét is felkeltette, többször is tagja volt a magyar válogatott meccskeretének, ám a debütálására még nem került sor.

fotó: MTI

A 24 esztendős hátvéd erőssége lehet a Ferencvárosnak, hiszen jó a párharcokban, remek a fejjel való játéka, jól passzol, valamint hátulról segíti a támadások felépítését.

Szalai Gábor első ferencvárosi interjújában elmondta, hogy szeretne minél több lehetőséghez jutni, amelyet szeretne meghálálni egy minél jobb játékkal, valamint szeretne újra bekerülni a magyar válogatott keretébe.