Pascal Jansen az EL-továbbjutás után: ,,Sok mérkőzést játszottunk az elmúlt időszakban, de ez nem lehet kifogás számunkra”

Mint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros együttese nagy nehézségek árán, csak 11-es párbajt követően tudott továbbjutni a bosnyák bajnok FK Borac Banja Luka ellen az Európa-Liga selejtező rájátszásának a visszavágóján, így Pascal Jansen legénysége ott lesz az EL-főtábláján.

fotó: Sportfotók / Szőke Péter

A lefújást követően a zöld-fehérek vezetőedzője, Pascal Jansen nyilatkozott az M4 Sportnak.


Pascal Jansen, a Ferencvárosi TC vezetőedzője: ,,Szeretnék gratulálni a klubnak és a csapatnak, hogy bejutott az EL-főtáblára, ez volt a legfontosabb cél, de ahogyan ezt elértük, arról lehet beszélni, mert a párharc első, budapesti mérkőzésén sem játszottunk jól és idegenben is szenvedtünk. A csapat nagyon sok mérkőzést játszott rövid idő alatt, de ez nem lehet kifogás, jobban kell futballoznunk. Szerintem ma kicsit túl feszültek is voltunk, az első játékrészben túlságosan direkten futballoztunk, ez eddig nem volt ránk jellemző. Nagyon sok munka vár ránk, de a célt elértük. Megérdemelten jutottunk tovább, bár nem ez volt életünk legjobb meccse.”

Az 51 éves holland szakember szerint a minőség hiányzott a csapatából a párharc során.

,,Elöl hiányzott a minőség ahhoz, hogy helyzeteket alakítsanak ki. A labdabirtoklásunk megvolt, de ahhoz, hogy gólt szerezz, elöl minőségre van szükség, hogy az egy az egyeket megoldd, vagy egy gyors kényszerítőt ki tudj alakítani és a védelem mögé kerülj, de ezeket a helyzeteket nem tudtuk kialakítani, mert nem voltunk elég jók a labdával, ahhoz képest, amilyenek voltunk korábban. Láttuk az első félidőben, hogy szenvedtünk, abban bíztunk, hogy Misidjan ki fogja használni az egy az egy elleni szituációkat, de elég sok labdát eladtunk, ebből indulhatott az ellenfél. Ez Maigára is igaz, és sárga lapos is volt, nagyon korán kapta és ilyen hangulatnál lehet tudni, hogy provokálni fognak és lehet, hogy jön a második sárga, nem kockáztathattunk."

fotó: M4 Sport


A Ferencváros nagyon megszenvedett a párharc során, de a célját így is elérte a magyar bajnok, hiszen ott lesznek az Európa-Liga főtábláján. Érdekesség, hogy a zöld-fehérek zsinórban hatodjára szerepelnek valamilyen nemzetközi kupasorozat főtábláján, ráadásul ez lesz a negyedik EL-szereplése a klubnak.