A Soroksárnak is megvan az első, nincs már nyeretlen csapat a Merkantil Bank Ligában

A Soroksár SC a Budapest Honvédot fogadta az NB II 5. fordulójában.

A hazaiak egy lesgóllal kezdték a találkozót, majd Korozmán kapáslövését kellett védenie Gyetvánnak. Az első kispesti lehetőségre jó negyedórát kellett várni, ekkor Medgyes lövését blokkolták a hazai védők.

A 17. percben megszerezte a vezetést a Soroksár, Szabó Szilárd tört kapura és a ziccerrel élt is, higgadtan a kapuba gurította Gyetván mellett a labdát (1-0). A Honvédnak ezután Holman kísérleteiből adódtak leehtőségei, de előbbit Holczer védte, a második pedig a blokkban halt el. A Soroksár remekül élt a kontralehetőségeivel és Lovrencsics Balázs első szezonbeli góljával megduplázta az előnyét a 25. percben (2-0).

kép: Budapest Honvéd

A második félidőben több kispesti lehetőség volt, de nagy ziccerig nem jutottak el a vendégek, kivéve Kundrák góljánál, amit azonban érvénytelenített a játékvezető. A Soroksár a kevés helyzetéből ismét profitált a második játékrészben, Halmai pontos lövésével már a harmadik gólját jegyezte a hazai csapat. A meccs végén a korábbi soroksári, Lőrinczy Attila előbb Holczerbe lőtt egy nagy ziccert, majd a 86. percben már nem hibázott, szép góllal kozmetikázott az eredményen (3-1).

A Soroksár SC ezzel megszerezte szezonbeli első győzelmét, a Honvéd viszont zsinórban a harmadik bajnokiján szenvedett vereséget, először pedig az új vezetőedző, Laczkó Zsolt irányításával. A kispestiek vasárnap a Mezőkövesd ellen javíthatnak.

Soroksár 3-1 Honvéd (Szabó 17', Lovrencsics 25', Halmai 68', ill.: Lőrinczy 86')

Soroksár: Holczer – Kaján, Kékesi, Bolla G., Dhonata – Németh E., Tóth A. – Szabó Sz. (Dobos Á., 73.), Korozmán (Manner, 90+3.), Halmai Á. (Varga I., 90+3.) – Lovrencsics B. (Dragóner F., 73.). Vezetőedző: Lipcsei Péter

Honvéd: Gyetván – Pauljevics, Ene, Szabó A., Benczenleitner – Sigér Á., Nyitrai (Lőrinczy, a szünetben), Keresztes N. – Kerezsi (Kundrák, 65.), Holman (Ihrig-Farkas, 83.), Medgyes Z. (Simon B., 65.). Vezetőedző: Laczkó Zsolt