Négyet kapott Kozármislenyben a Vasas

Gera Zoltán távozása után ideiglenesen László András irányításával Kozármislenyben lépett pályára a Vasas a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában.

A 8. percben Tóth Milán harcolt ki büntetőt, miután a kapujából kilépő Lékai Soma elgázolta a Vasas támadóját. A sértett magabiztosan váltotta gólra a tizenegyest, ezzel megszerezte a vezetést a Vasas. A hazaiaknál Major ballábas lövését Jova fogta, a másik oldalon Radó kapáslövése jelentett veszélyt, majd Baráth fejeséből csak egy érvénytelenített gól született. A félidő végén Kiss jobbról leadott lövését is hárította Jova, de a hosszabbításban Kirchner bombájánál már tehetetlen volt (1-1).

kép: Kozármisleny

A második félidő elejét kisebb helyzetekkel nyitotta a Vasas, amelyekből Könyves gyengén sikerült emelése és Radó fölédurrantott helyzete volt veszélyesebb. A 72. percben Kirchner Krisztián ismét lecsapott, a mislenyiek gólzsákja lefordult védőjéről, majd a hosszúba lőtt (2-1). A 80. percben Barkóczi Benedek iramodott meg a jobb oldalon, a hazai szélső a hosszút célozta és a kapufa segítségével megszerezte csapata harmadik gólját is (3-1). A gólözön folytatódott a hajrá pillanataiban, Tóth Milán kapáslövése ugyanis befért a jobb alsóba, így felzárkózott a Vasas (3-2). Egy perc alatt válaszolt a Kozármisleny, Schuszter jobb oldali beadását Kirchner vágta a hálóba, aki ezzel mesterhármast ért el.

Érdekesség, hogy tavaly Tóth Milán (Vasas) és Kirchner Krisztián (Kozármisleny) lettek a szezon gólkirályai 18-18 találattal az NB II-ben. Ezen a meccsen az angyaföldi 2, míg a kozármislenyi támadó 3 gólig jutott. A Kozármisleny pedig ismét négyet lőtt otthon a Vasasnak, az előző idényben 4-3-ra nyertek a mislenyiek.

Kozármisleny 4-2 Vasas (Kirchner 45+1', 72', 87', Barkóczi 80', ill.: Tóth 9', 86')

Kozármisleny: Lékai – Schuszter (Rácz L., 88.), Vajda R., Horváth D., Turi – Major S., Nagy E. (Gajág, 60.), Kiss B. (Barkóczi, 71.) – Cipf (Kócs-Washburn, 71.), Kirchner (Pesti Z., 88.) – Horváth P. Vezetőedző: Pinezits Máté

Vasas: Jova L. – Bodnár G. (Pintér F., 88.), Lehoczky (Iyinbor, 71.), Otigba, Baráth (Ódor, 82.), Pávkovics – Rácz B. (Németh B., 82.), Urblík J. – Tóth M., Könyves, Radó. Megbízott edző: László András