Győzelemmel kezdte a szezont a Győr

Az előző idényhez hasonlóan ebben a szezonban a Soroksár elleni sikerrel indítja a szezont az ETO FC Győr.

Egy évvel ezelőtt 5-0-ás soroksári győzelemmel rajtolt el az ETO FC Győr a Simple női Liga küzdelmeiben és idén is hasonlóan szerették volna beindítani a fogaskerekeket. Ha nem is 5-0 lett a mérkőzés vége, ezúttal is sikerült felülmúlni a Soroksárt. A több sérülttel készülő már az első percekben dominált, a mezőnyfölény pedig tíz perc után ért góllá, White beadására érkezett tökéletesen Kocsán. Ezután tovább nyomott az ETO, 25 perc után így már kettővel vezettek, White most befejezőként remekelt, Savanya szögletét bólintotta a kapuba. A játékrész hajrájában növelhették volna előnyüket a győriek, azonban Nagy és White is ziccert rontott. A félidei szünet után újabb hazai gól következett, Savanya bombázott 18 méterről a kapuba. Később még változhatott volna az eredmény, a játékvezető azonban White lerántásánál nem ítélt Rába-parti büntetőt. Dörnyei Balázs így értékelt:

"A bajnoki rajt sosem könnyű, a pozitívumok mellett természetesen voltak hibáinak is, amelyek kijavításán fogunk dolgozni a következő héten. A győzelemnek örülünk, gratulálok a csapatnak!"

ETO FC Győr-Soroksár 3-0 (2-0)
Győr, 200 néző. V.: Pusztai.

ETO: Bíró – Öreg, Kovács L., Nagy F., Frajtovic (Jánosi, 65. p.), Sali, Abambila, Savanya (Tóth S., 77. p.), Horvathova (Kern, 46. p.), Kocsán (Németh V., 77. p.), White. Edző: Dörnyei Balázs. 

Soroksár: Ascher – Hanász, Nyúl, Buzás, Patkós, Mucsi, Földvári, Schmidt (Miszlai,78. p.) , Jákri, Benke, Czinege. Edző: Dukon Béla. 

Gsz.: Kocsán, White, Savanya.

Kép forrása: eto.hu