Pascal Jansen: ,,A csapatom mindent meg fog tenni, hogy minél jobb eredményt érjen el hazai pályán”

Csütörtökön este újabb nagy feladat vár a Ferencváros együttesére, akik az Európa-Liga selejtezőjének rájátszásában lesznek érdekeltek. Pascal Jansen tanítványai az EL-playoffkör első mérkőzésén a bosnyák bajnok FK Borac Banja Luka csapatát fogadja majd a Groupama Arénában. A párharc esélyesének sokan a budapesti zöld-fehéreket tartják.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A zöld-fehér együttes a találkozó előtti napon megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatót, valamint nem sokkal később a szakmai stáb tagjai egy edzést is tartottak a mérkőzés helyszínén. A sajtóeseményen a Ferencváros részéről Pascal Jansen vezetőedző, valamint Mohammed Abu Fani mondták el a várakozásaikat a találkozóval kapcsolatosan.


Pascal Jansen, a Ferencvárosi TC vezetőedzője: ,,Ez párharc nem rólam, hanem a Ferencvárosról, a csapatról szól. Muszáj mindent megtenni, hogy jó eredményt érjünk el hazai pályán. Kemény ellenfélre számítunk, hiszen itt vannak, a playoffban küzdenek, hogy csoportkörbe jussanak. Láttuk az elmúlt mérkőzéseiket. Mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el az első meccsen, és előnnyel menjünk a visszavágóra. Elvégeztük a házi feladatot, ahogy azt tesszük minden esetben.”

Az 51 éves holland szakembert ezt követően az FTC támadóiról, a bosnyák csapatokról, valamint Gruber Zsomborról is kérdezték.

,,Nagyon elégedett vagyok a támadóimmal. Mindenki odateszi magát napról napra, ahogy azt el is várom tőlük. A korábbi bosnyák tapasztalatom kicsit más volt. Jól indult a meccs, 3-0-ra vezettünk a félidőben, de lehetett volna négy vagy öt is. A félidőben történt egy változás az ellenfél taktikájában, erre akkor nem sikerült megfelelően reagálni, de most a Ferencváros edzője vagyok, csak ezzel foglalkozok. Gruber Zsombor kiérdemelte a játékidőt, nagyon keményen dolgozik az edzéseken, ahogy mindenki más is, de rajta nagyon látszik a fejlődés, az akarat. Az Újpest elleni meccs egy jó lehetőség volt számára, és ha így folytatja, akkor jönnek még a megérdemelt játékpercek.”

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Mohammed Abu Fani, a Ferencvárosi TC középpályása: ,,Csalódás volt a múlt hetünk, hiszen kiestünk a Bajnokok Ligájából, ez a csalódottság egyaránt igaz a csapatra, a szurkolókra, és a teljes klubra is. Itt van előttünk az újabb kihívás, amelyre maximálisan fel kell készülnünk, hiszen be akarunk jutni az UEFA Európa-Liga csoportkörébe. Nagyon jó csapat az ellenfelünk, hiszen eljutott idáig, de biztos vagyok benne, hogy a szurkolók segítségével sikerrel tudjuk venni ezt az akadályt is.”

A 26 éves izraeli válogatott játékos szerint hétről hétre nagyon sokat tanulhatnak Pascal Jansentől, valamint beszélt még egy kicsit a Midtjylland elleni BL-párharcról is.

,,Az edző a mi főnökünk, azt tesszük, amit ő mond. Sok mindent tanulhatunk tőle. Más a filozófiája, mint a korábbi vezetőedzőnknek, de azóta több a foci a pályán. Az előző kör teljesen más volt, hiszen 2-0-s hátrányba kerültünk az első meccsen, így nagy nyomás volt rajtunk, hogy hazai pályán megfordítsuk a párharcot. Jó első félidőnk volt, előnybe kerültünk, a második elején pedig jöhetett volna a második, de az ellenfél egyenlített, 1-1-ről pedig nehéz volt már visszajönni. A csütörtöki meccs teljesen más lesz, de a cél egyértelmű: bejutni az Európa-Liga csoportkörébe.”


A Ferencváros főpróbája remekül sikerült múlthét szombaton, hiszen sikerült legyőzniük az ősi rivális Újpest együttesét 1-0-ra.

A Ferencvárosi TC – FK Borac Banja Luka Európa-Liga selejtező mérkőzés ma este 21:00-kor kezdődik a Groupama Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese majd ősszel az Európa-Liga főtábláján folytathatja, míg a vesztes majd a Konferencia-Liga főtábláján versenyezhet tovább a nemzetközi kupaporondon.