Eljött a nap, 2017 után ismét NB I-es meccset játszik a Honvéd női csapata

A 2016-17-es szezon Kispesten a férfi labdarúgócsapat bajnoki címéről marad örökké emlékezetes. Míg a férfiak az utolsó NB I-es bajnoki címüket szerezték ebben az idényben, addig a hölgyek az utolsó NB I-es szezonjukat tudták maguk mögött, egészen szombatig, hiszen 2017 után 2024-ben lesz ismét tagja a női NB I-nek a Budapest Honvéd csapata.

A kispestiek 21 győzelemmel és 1 vereséggel végeztek az előző idény végén az NB II Keleti csoportjának élén.

Átigazolások

Nyáron a Honvédhoz szerződött a 21 esztendős támadó, Csuhai Vivien és a már 16 évesen NB I-ben bemutatkozó középpályás, Végh Adrienn az MTK csapatából. A belsővédő pozíciójára Váradi Ráhel érkezett Soroksárról, míg az FK Sarajevo csapatától a bosnyák Maja Hrelja szintén a védelemben bevethető. Az 5. szerzemény a horvát válogatott center, Karla Kurkotovic volt, a rajt előtt 1 héttel pedig a DVTK-ban és Szegeden is védő, háromszoros magyar válogatott, Schildkraut Fruzsina is a Honvédba igazolt.

A csapattól nyáron távozott Ambach Dézi, Békési Gabriella, Dénes Viktória, Kovács Alexandra, Patonay Katica és Pozsár Ramóna is.

Csuhai Vivien, kép: Budapest Honvéd
Végh Adrienn, kép: Budapest Honvéd
Váradi Ráhel, kép: Budapest Honvéd
Maja Hrelja, kép: Budapest Honvéd
Karla Kurkotovic, kép: Budapest Honvéd
Schildkraut Fruzsina, kép: Budapest Honvéd

Felkészülési mérkőzések

Martin Masaryk csapata szlovák, szerb és horvát bajnokságban szereplő csapatokkal mérte össze erejét és 5 meccsből 3 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség lett a felkészülési időszak mérlege, ahol a csapat 15 gólt szerzett és 7-et kapott.

  • Honvéd 7-0 Spartak Trnava ( Hajpál, Hajpál, Kós, Sipőcz, Silva, Kurkotovic, Josy)
  • Honvéd 1-3 Myjava (Josy)
  • Honvéd 4-2 Topolya (Szabó, Csuhai, Kurkutovic, Végh)
  • Ruzomberok 0-1 Honvéd (Sipőcz)
  • Agram Zagreb 2-2 Honvéd (Kós, Josy)
kép: Budapest Honvéd

Szezon előtti gondolatok

A Honvéd szombaton 16 órakor a Szegedet fogadja hazai pályán a Simple Liga 1. fordulójában. A szezon előtt a Honvéd honlapjának Korozmán Krisztián szakágvezető és Martin Masaryk vezetőedző nyilatkozott

Korozmán Krisztián, szakágvezető: „A stáb és a lányok becsülettel és nagy odaadással dolgoztak a héthetes felkészülés során, sokat gyakoroltunk, nívós külföldi csapatokkal játszottunk. Már a téli átigazolásokkal is az NB I-re készültünk, tudatosan erősítettük meg a keretünket, de ahogy szokták mondani, az első osztály más kávéház. Viszonylag szűk a keretünk, azonban minőségi játékosok alkotják a csapatot és vannak további kiszemeltjeink is, a tervezett erősítéseknek a nagyobb részét végrehajtottuk, a továbbiakat télre tervezzük. Ezzel együtt a mostani keret is alkalmas arra, hogy pozitív meglepetést okozzon, a célunk a biztos bennmaradás, miközben inkább előre, mintsem hátra szeretnénk nézni. A szakmai stáb remek munkát végzett a nyáron, erős csapatunk van és mivel a Honvédról beszélünk, minden meccsen győzni szeretnénk.“


Martin Masaryk, vezetőedző: „A legnagyobb fegyverünk a mentalitásunk lehet.  Ahogy említettem, nem mi leszünk a favoritok, ezért is fontos, hogy nagy odaadással, keményen dolgozzunk minden edzésen és minden mérkőzésen. Ha nem maradunk egységesek, akkor nehéz pillanataink lesznek.“ „A Szeged ellen kezdjük a bajnokságot, elsősorban azonban saját magunkra koncentrálunk, az a legfontosabb, hogy a saját játékunkat javítsuk napról napra. Természetesen figyelünk a riválisokra, felkészülünk belőlük, de nekem az a fontos, hogy a mi munkánkat végezzük el a lehető legjobban és higgyünk abban, amit csinálunk. A lányok készen állnak arra, hogy harcoljanak a Honvédért, ezt szombaton is meg fogják mutatni a pályán!“

A Honvéd hazai mérkőzéseire a Magyar Futball Akadémián kerül sor, a belépés ingyenes. A kispestiek Szegeden fejezik be az őszi szezont november 23-án, a bajnokság 22 fordulóból áll.

A Honvéd őszi menetrendje

Augusztus 24., szombat, 16:00 Budapest Honvéd FC–Kész St. Mihály Szeged

Augusztus 31., szombat, 17:00 MTK Budapest–Budapest Honvéd FC

Szeptember 7., szombat, 17:00 Budapest Honvéd FC–Astra HFC

Szeptember 14., szombat, 17:00 Viktória FC–Budapest Honvéd FC

Szeptember 21., szombat, 16:00 Budapest Honvéd FC–FTC

Szeptember 28., szombat, 16:00 Budapest Honvéd FC–Soroksár SC

Október 12., szombat, 13:00 PMFC–Budapest Honvéd FC

Október 19., szombat, 14:00 Budapest Honvéd FC–PAFC

November 2., szombat ETO FC Győr–Budapest Honvéd FC

November 9. szombat, 13:00 Budapest Honvéd FC–DVTK

November 16., szombat, 13:00 Szekszárd–Budapest Honvéd FC

November 23., szombat, 13:00 Kész St. Mihály Szeged–Budapest Honvéd FC