Varga Donát komoly célokkal érkezett Sényőre: ,,Többre vagyunk hivatottak, mint azt sokan gondolják”

Két győzelemmel és két vereséggel kezdte a 2024/2025-ös szezont az NB3 Észak-Keleti csoportjában szereplő Sényő FC. A Kapacina Valer által irányított gárda eddigi összes mérkőzése szorosra, izgalmasra sikeredett és egy kis szerencsével több pontot is szerezhettek volna az eltelt négy forduló alatt.

fotó: Sényő FC

A nyár folyamán komoly átalakulás volt a játékoskeretben, közölük az egyik érkező volt Varga Donát, aki az NB2-es Vasastól igazolt Sényőre.

Pályafutása Hajdúnánáson kezdődött, majd megfordult a Loki Focisuliban, a Debreceni Honvédban, Hajdúböszörményben, végül onnan került a Vasas Kubala Akadémiára. Az angyaföldi csapat utánpótlásában 86 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 68 gólt szerzett, és 2019-ben tagja volt a Vasas Kubala Akadémia U17-es bajnokcsapatának, valamint.

2019. nyarán 16 esztendősen bemutatkozott a Vasas FC felnőtt csapatában, méghozzá egy Ferencváros elleni felkészülési mérkőzésén. Néhány hónappal később nagy lehetőséget kapott az élettől, hiszen Hollandiába igazolt az ottani élvonalban szereplő SC Heerenveen csapatához.

Két évnyi légióskodást követően visszatért a Vasashoz, ám a legtöbbször csak csereként számítottak rá, így előbb kölcsönadták őt Budafokra, majd a tavalyi szezont a Vasas II.-ben töltötte, ahol 7 gólt szerzett.

fotó: Vasas FC

A még mindig csak 21 éves Varga Donát komoly célokkal érkezett Sényőre, hiszen szeretné magát felépíteni, hogy a jövőben újra magasabb szinten futballozhasson. A támadó jól kezdte a mostani kiírást, hiszen három bajnokin lépett pályára, amelyeken 5 gólt szerzett, így jelen állás szerint vezeti az NB3 Észak-Keleti csoportjának góllövőlistáját.

fotó: Sényő FC

A legutóbbi fordulóban káprázatos teljesítménnyel rukkolt elő Varga Donát a Füzesabony elleni mérkőzésen, hiszen csapata kétgólos hátrányban is volt, de egymaga megfordította és megnyerte a mérkőzést a Sényőnek, miután mesterhármast szerzett.


A Sényő – Füzesabony összecsapást követően Varga Donáttal beszélgettünk.

-Gratulálunk a győzelemhez és a három rúgott gólodhoz. Hogyan élted meg belülről ezt a meccset?

,,Úgy gondolom, hogy a csapatnak a hozzáállása az nagyon helyén álló volt ezen a meccsen, hiszen az első félidőben kétgólos hátrányba kerültünk, de ennek ellenére sem zuhantunk össze, mivel éreztük, hogy verhető az ellenfél. Mindenki csinálta tovább a dolgát, lélektanilag nagyon jó pillanatokban szereztük a góljainkat. Összeségében megérdemelt győzelmet arattunk hazai pályán és megyünk tovább.”

-Az ívószünetet követően egy csapásra megváltozott a csapatotok játéka. Mi történt abban a néhány másodpercben, amit frissítéssel töltöttetek?

,,Ahogy az imént említettem, hogy nagyon jókor tudtunk gólokat szerezni. Az első félidő vége előtt sikerült szépítenünk, majd a második félidő elején egyenlítettünk és éreztük, hogy az ellenfél megtört abban a pillanatban, míg a mi csapatunk komoly lélektani fölénybe került. Azt éreztem, hogy kezünkben van a mérkőzés és szerencsére sikerült egy újabb gólt szereznünk. Küzdöttünk, hajtottunk, ha kellett csúsztunk, másztunk a pályán, amely három ponttal párosult.”

-Mesterhármast szereztél ezen az összecsapáson, kétszer 11-esből voltál eredményes, valamint a hajrában egy nagyszerű kapáslövést követően szereztetek vezetést. Hogyan emlékszel vissza a góljaidra?

,,A pontrúgásokat az erősségeim közé sorolnám, mivel egyaránt nagyon sokat gyakorlom a szabadrúgásokat, büntetőket és a szögleteket is. A 11-esnél mindig előre eldöntöm, hogy hová fogom lőni és ez nem volt másképp most sem, szerencsére mindkét alkalommal jól választottam. A harmadik gólra úgy emlékszem, hogy egy kipattanót vettem át mellel és nem sokat gondolkodtam, csak az volt a fejembe, hogy ezt elfogom lőni és szerencsére bejött.”

-A nyár folyamán igazoltál Sényőre a Vasastól. Hogy érzed magad az új csapatodban?

,,Az első perctől kezdve éreztem a klub vezetőin, hogy kimondottam engem szeretnének leigazolni, amely nagyon jól esett a számomra, gyakorlatilag hamar megegyeztünk mindenben. A játékosok, valamint a szakmai stáb nagyon kedvesen fogadott és már az első nap megtapasztaltam, hogy milyen családias közegbe érkeztem. Úgy gondolom, hogy a beilleszkedéssel nem volt probléma, hamar megtaláltuk a közös hangot a társakkal és hétről hétre azon vagyok, hogy gólokkal, valamint gólpasszokkal segítsem a csapatot.”

-Milyen céllal vágtatok neki az idei pontvadászatnak?

,,A vezetőség szeretné, ha egy számjegyű helyezést érnénk el a szezon végén, amelyre alkalmasnak látom a mostani keretet, de úgy érzem, hogy előrébb is végezhetünk a táblázaton. Azt gondolom, hogy többre vagyunk hivatottak, mint azt sokan gondolják, mivel egy nagyon erős és egységes csapatunk van. Egyéni szempontból pedig nem lehet más, mint gólokkal, gólpasszokkal meghálálni azt a bizalmat, amit kapok.”

-Négy forduló elteltével 5 gólt szereztél, amelynek köszönhetően vezeted a góllövőlistát. Esetleg megfordult a fejedben a gólkirályi cím megszerzése?

,,A szezon előtt egy kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy gólkirály legyek ebben a szezonban. Ha elkerülnek a sérülések, betegségek, valamint sikerül tartani ezt a tendenciát, akkor esélyes lehetetek a gólkirályi címre, de még nagyon hosszú a bajnokság. Hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk, de rajtam kívül sok kiváló képességű támadó van ebben az osztályban, szóval nem lesz egyszerű dolgom.”

-Legközelebb a Cigánd vendégei lesztek. Milyen mérkőzésre számítasz?

,,Azt gondolom, hogy egy jó és izgalmas lesz majd a Cigánd elleni összecsapásunk is. Tudjuk nagyon jól, hogy milyen játékerőt képvisel az ellenfél, de szeretnénk magunkra fókuszálni és megnyerni azt a mérkőzést. Kellő önbizalommal kell beleállnunk abba a meccsbe és akkor nem lehet probléma a három pont megszerzése.”

fotó: Sényő FC


A Sényő FC csapata négy forduló elteltével a tabella 5. helyén áll, mindössze három ponttal lemaradva a dobogótól.