Hatalmas vereségbe szaladt bele otthon a Budafok, Dajka László lemondott a meccs után

A Budafok a még nyeretlen Kazincbarcikát fogadta hazai pályán. A BMTE egy hete elvesztette február óta tartó hazai veretlenségét, most pedig óriási pofonba szaladt bele.

kép: Kolorcity Kazincbarcika SC

A 14. percben az első nagyobb helyzetet ki is használta a Kazincbarcika: Pethő Bence ívelt Kártik fejére, aki a kapuba fejelt (0-1). A Budafok Sztojka és Vasvári lövéseivel munkát adott Fadgyasnak, de a KBSC járt közelebb a gólhoz: Pethő kapufát lőtt. Ezután ismét Sztojka lövését fogta Fadgyas, majd Ternován lövését a másik oldalon Auerbach védte. A 35. percben a gólpassza és a kapufája után Pethő Bence immár gólt is jegyzett, miután elpöccintette a labdát Auerbach mellett (0-2). 3 perccel később ismét Pethő lőtt gólt (0-3). A félidő végén már egy hármas cserét hajtottak végre a hazaiak, majd Kalmár fejese fölé ment.

A második félidőben Pethő Bence megszerezte harmadik gólját is Bódi szögletéből, de előtte Pintér és Lucas lövését is megúszta a Budafok, ahogyan Bódi lövését is, amelyet Auerbach védett. A Budafoknak nem sikerült a gólszerzés, ellenben a Barcikának igen, a 75. percben Varga József csúsztatott a hálóba (0-5). A Kazincbarcikának voltak még lehetőségei, Demeter kapufát lőtt, Szabó szabadrúgása pedig fölé ment. A meccs végén Fadgyas védte Vasvári lövését, így maradt az ötgólos különbség. A mérkőzést követően Dajka László így nyilatkozott az nso.hu-nak: "Én ma rövid leszek, nem fogok elemezni. Mindig is volt tartásom és büszkeségem. Ha a győztes csapatnak a tagja vagyok, akkor a vesztesnek is. Teljesen higgadt vagyok, de piszkosul csalódott. Sok sikert kívánok az utódomnak, remélem, a lemondásomat elfogadják!"

kép: Kolorcity Kazincbarcika SC

Érdekesség, hogy pont a Kazincbarcika vezetőedzőjét, Erős Gábort váltotta Dajka László februárban a Budafok kispadján. Pethő Bence 3 góllal és 1 gólpasszal vette ki a részét a győzelemből, emellett a KBSC két kapufáig is eljutott. Pethő 5 góllal vezeti az NB II góllövőlistáját.

Budafok 0-5 Kazincbarcika (Kártik 14', Pethő 36', 39', 58', Varga J. 74')

Budafok: Auerbach – Lorentz, Kálnoki-Kis, Oláh B., Kalmár O. – Szabó B. (Szűcs P., 75.), Sztojka D. (Zuigeber, 65.) – Szerető (Rétyi, 44.), Merényi (Németh M., 44.), Kovács D. (Kun B., 44.) – Vasvári. Vezetőedző: Dajka László

Kazincbarcika: Fadgyas – Ternován (Balázsi L., 77.), Varga J., Debreceni Á., Demeter M. – Lucas (Ferencsik B., 63.), Csatári – Pintér Á. (Szabó M., 63.), Kártik, Bódi Á. (Herjeczki, 71.) – Pethő B. (Katona I., 63.). Vezetőedző: Erős Gábor