Ez történt Észak-nyugaton. A 4 . forduló összegzése

Sajnos a 4. fordulóban nem tudtam előzetest írni, így ezúttal ifjú kollégám, Tarr Ákos segített ki. Nagyon köszönöm, és azt is, hogy abszolút betartotta amit kértem, hogy a lényeg, hogy ne találja el az eredményeket. Elvégre én sem nagyon szoktam, és ez némi reményt szokott adni annak a csapatnak, amelyiknek nem megfelelő az általam várt eredmény.

NB 3, Észak-nyugati csoport, 4. forduló, eredmények (zárójelben a hunfoci.hu előzetes tippjei)

Puskás Akadémia – Sopron 2-1 (1-1)

ETO Akadémia – Kelen SC 3-1 (2-1)

Dorogi FC – Újpest II 2-3 (2-0)

Bicskei TC – Gyirmót FC Győr II 4-0 (1-0)

Érdi VSE – Komárom SE 1-0 (1-1)

Mosonmagyaróvár – Balatonfüred 0-0 (2-0)

Szombathelyi MÁV Haladás – III. Kerületi TVE 2-2 (0-1)

Veszprém – Budaörs 0-1 (3-3)

A tréfát félretéve, az eredményekből látható, hogy a mezőny tagjai is „tanulják” még egymást, és egyelőre a tabella eleje és vége között lévő 8 pont valamennyire kiegyenlített képet mutat. Nincsen száz százalékos csapat, de nincs pont nélküli sem.

A Puskás Akadémia második csapata 2-1-re legyőzte a Sopront, ebben nincs semmi meglepetés, a hazai győzelem megfelel a két csapat lehetőségei közti különbségnek. A Puskás az NB1-ben is kiváló rajtot vett, vezeti a tabellát, így ez minden bizonnyal jó hatással van a fiatalokra. A kezdeti eredményeikből ez látszik. A Sopron a névadó főszponzor kiválása után jobban kezdett az általam vártnál, az eddigi 5 pont bizakodásra adhat okot a Hűség városában.

Bármennyire is szimpatikus a Kelen SC csapata, az ETO Akadémia ellen nem tudtunk rosszul tippelni, a győriek otthon tartották a 3 pontot. A fővárosi csapatnak az adhat reményt, hogy szűk vereséggel utaztak haza, amiért ugyan nem jár pont, de ha idegenben képesek megszorítani egy erősebb csapatot, akkor a hazai meccseiken még jobban kell bízniuk magukban, és akkor meg lehet szerezni majd a bentmaradáshoz szükséges pontokat, hiszen még csak most kezdődött a szezon.

Azt hiszem a Dorogi FC Újpest II elleni mérkőzésre adott tipp miatt nem érhet minket szemrehányás, Ákos kollégámmal egyetértve én is hazai győzelmet vártam. A Dorog eddig otthon ikszelt a Puskás II-vel, legyőzte a Bicskét, ezért szerintem a hazai szurkolók is a 3 pontban bíztak. Persze nincs baj, a Dorognak most öt olyan mérkőzése jön (Gyirmót II idegenben, Komárom otthon, Sopron idegenben, Balatonfüred otthon, Kelen SC idegenben), melyekből ha nem is könnyen, de szép számú pont összehozható. Most ez a feladat, aztán majd ráérnek szeptember végén gondolkodni azon, hogy mit is kellene kihozni a III. Kerület, Budaörs, Veszprém csatákból.

A Bicskei TC tűnik az egyik favoritnak ebben a csoportban,  a Gyirmót II elleni hazai meccset magabiztosan hozta is, ezért érdeklődve figyelem a csapat szereplését. Egyelőre listavezetőként mindenképpen rászolgáltak erre.

Az Érdi VSE a nyitófordulóban elszenvedett veresége után lábra kapott és már 7 pontnál jár, ezúttal a bárhol kellemetlen ellenfélnek számító Komáromot sikerült otthon legyőznie. A szűk győzelmekért is 3 pont jár, a pontokért pedig adott esetben felsőházi tagság, gondolom az érdiek is örülnek majd, ha a szezon végén a jelenlegi 6. helynél rosszabbat semmiképp, de inkább jobbat mutatna  a tabella.

A csoport döntetlenkirálya egyelőre a Mosonagyaróvár ezúttal a Balatonfüreddel osztozott meg a pontokon (pontosabban 1-1 ponton, mert a harmadikat ezúttal – immár negyedszer – is bent kellett hagynia a talonban).

Harmadik döntetlenjét érte el a Haladás, bár a III. Kerületi TVE ellen ez még hazai pályán is vállalható. A vendég kék-fehérek az első három fordulóban kőkemény sorsolást kaptak: az Újpest II (4-5) és a Budaörs elleni (3-4) gólzáporos őrült meccsek után a Veszprém elleni 1-1 és a mostani 2-2 talán egy kis megnyugvást hoz, és rá tudnak állni arra az útra, amit a szezon előtt elképzeltek.

A Veszprém és a Budaörs rangadóján végül a vendégek kerültek lépéselőnybe a tabella élmezőnyében, de a vendégekhez hasonlóan a bakonyaiakat a bajnoki címért, de legalábbis a dobogós helyekért folyó harcba várom a továbbiakban is.

Az 5. fordulót augusztus 28-án, szerdán rendezik (előtte a hétvégén Magyar Kupa-forduló lesz) ígérem, most már az én haszontalan tippjeimmel. Könnyen lehet azonban, hogy egy-két jobban rajtoló csapatnak győzelmet fogok jósolni, úgyhogy kössék fel azt a bizonyos alsóneműt!