Percek választották el az Újpestet a pontszerzéstől, de zsinórban 17. alkalommal is az FTC nyerte a derbit

A szezon első derbijére már a 4. fordulóban sor került a Groupama Arénában a Ferencváros és az Újpest között. A skót-magyar mérkőzésen elszenvedett sérülése után Varga Barnabás visszatért a pályára, ráadásul kezdőként.

képek: Sportfotok.hu

A Ferencváros már a meccs elején megszerezhette volna a vezetést, de Gruber közeli fejesét bravúrral védte Piscitelli, majd Ben Romdhane kapufát lőtt a kipattanóból. A 9. percben Zachariassen távoli lövésénél ismét az olasz kapusnak akadt dolga, ezúttal szögletre ütötte a labdát. A meccs irama ezután alábbhagyott, a Ferencvárosnál többet volt a labda, de Gruber lehetőségén kívül nagy helyzetekig nem jutottak el a felek.

képek: Sportfotok.hu

A második félidőt az FTC kezdte jobban, Ben Romdhane kapásból lőtt, de rossz próbálkozása Piscitellié lett. A 65. percben Traoré közeli fejesét is fogta az Újpest kapusa. A 74. percben Ramírez átlövése felperdült egy újpesti védőn, de Piscitelli nagyot repülve fölé ütötte a kísérletet. A 90+2. percben jött a csattanó, Tosin Kehinde cselezgetett balról kifelé, éles szögből pedig nagy gólt ragasztott Piscitelli hálójába (1-0). A hajrában Abu Fanit kiállította a jáékvezető, így rá nem számíthatnak 2 hét múlva a Nyíregyháza ellen.

Ezzel a Ferencváros továbbra is hibátlan és zsinórban a 17. derbijét nyerte meg.

Ferencváros 1-0 Újpest (Kehinde 90+2')

FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Ramírez – Rommens (Maiga, 61.), Abu Fani (Pappoe, 78.) – Gruber (Traoré, 61.), Zachariassen (Kady, 78.), Ben Romdhane (Kehinde 61.) – Varga B.. Vezetőedző: Pascal Jansen

Újpest: Piscitelli – Bese, Duarte, Nunes, Gergényi – Mucsányi (Keita, 61.), Tajti (Radosevics, 80.), Geiger (Tóth, 92.), Tamás – Ljujics (Dénes, 92.), Brodic. Vezetőedző: Bartosz Grzelak