5 éve nem kezdett így egy csapat, mint az ETO, a Kecskemét megszerezte első győzelmét

A Kecskeméti TE az ETO FC Győrt fogadta az OTP Bank Liga 4. fordulójában.

A Kecskemét jól kezdte a mérkőzést, hiszen Nikitscher Tamás balról befelé törve, több védőt kicselezve lőtt szép gólt a győri kapuba (1-0). A 11. percben majdnem jött a második gól, Nikitscher beadása lecsúszott, Petrasnak kellett fölé tolnia. A félidő végén Marcu Albion átlövését fogta Kersák, majd Diarra beadását egy győri fejes követte, de az nem jelentett veszélyt a hazai kapura. A slusszpoén a hosszabbításban érkezett: Lukács tört kapura, ziccerét Petras védte, de a kipattanót Nikitscher a hálóba lőtte (2-0).

kép: Kecskeméti TE

Az 56. percben Lukic ziccerét is védte Kersák, így elmaradt a győri szépítés. A meccset Lukács zárhatta volna le, de hatalmas ziccerben mellé helyezett. A 86. percben Skvarka lövésénél ismét Kersák mutatott be nagy bravúrt, majd a 90. percben Diarra életerős lövése kötött ki a bal sarokban (2-1).

Az ETO FC Győr így 4 vereséggel kezdett a bajnokságban, utoljára 2019-ben a Honvéd és a Kaposvár kezdett így az NB I-ben, előbbi végül nemzetközi kupainduló lett a szezon végére, utóbbi csont nélkül kiesett.

Kecskeméti TE 2-1 ETO FC Győr (Nikitscher 9', 45+4', ill.: Diarra 90')

KTE: Kersák Májer (Nagy K. 64.), Szabó A., Belényesi, Katona, Zeke – Nikitscher, Vágó, Kovács B. (Meszhi 46.) – Pálinkás (Derekas 88.), Lukács (Helmich 78.). Vezetőedző: Szabó István

ETO: Petras – Albion, Szépe, Boldor, Csontos (Vianna 46.) – Skvarka, Tóth R. (Bitri 91.) – Vera (Diarra 46.), Sahli (Bánáti 72.), Gavric – Lukic (Farkas B. 72.). Vezetőedző: Borbély Balázs

Nézőszám: 2702