A hajrában húzta be a budafoki bajnokiját a Vasas

A Budafok a Vasast fogadta a Merkantil Bank Liga 3. fordulójának hétfő esti zárómeccsén.

Az első lehetőség a vendégeké volt, de Tóth lövését védte Auerbach. 3 perccel később a másik oldalon Merényi lövése ment mellé. A szöglet után Nándori lövését fogta Jova. A 26. percben Auerbach hibáját próbálta kihasználni Urblík, de nem járt sikerrel. A budafoki kapus a következő helyzetnél javított: előbb Urblík közli lövését hárította nagy bravúrral, majd a kipattanónál Iyinbor helyzetét is hatástalanította.

A 49. percben egy bal oldali szöglet után Könyves közeli fejese nem talált utat a hazai kapuba. A 66. percben egy összejáték után Kun lapos lövését fogta Jova. A hajrá már eseménydúsabb lett, ezúttal a jobb oldalról érkező szögletre robbant be Vasas-játékos, de Auerbach ismét a helyén volt, Iyinbor fejesét fogta. A meccs a hajrában dőlt el, a 88. percben Urblík cipelte fel a labdát, majd lövését Auerbach pont Pintér Filip elé ütötte, aki megszerezte a 3 pontot érő gólt az angyalföldieknek.

A Vasas 7 ponttal a harmadik helyen áll, a Budafok elszenvedte első vereségét a bajnokságban és február után először kapott ki hazai pályán. A találkozó összefoglalója itt érhető el.

Budafoki MTE 0-1 Vasas FC (Pintér 88')

kép: Budafoki MTE

Budafok: Auerbach – Lorentz, Kálnoki-Kis, Oláh B., Kalmár O. – Nándori, Szabó B. – Szűcs P. (Szerető, 55.), Merényi (Németh M., 77.), Rétyi (Kun B., 55.) – Kovács D. (Elek B., 55.). Vezetőedző: Dajka László

Vasas : Jova L. – Bodnár J. (Pintér F., 70.), Baráth B. (Pávkovics, 65.), Otigba, Ilyinbor, Doktorics – Radó (Rácz B., 70.), Hidi M. S., Urblík J. – Tóth M. (Szánthó 70.), Könyves (Ódor, 90.). Vezetőedző: Gera Zoltán