Hornyák Zsolt szerint igaza van Bognár Györgynek: ,,A szövetség a magyar klubok ellen van, amikor nem engedi a pihenőt”

Mint arról korábban beszámoltunk, a Puskás Akadémia együttese hazai környezetben 3-1-re legyőzte az újonc Nyíregyháza csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 3. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

fotó: Nemzeti Sport

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón a felcsúti csapat vezetőedzője, Hornyák Zsolt mondta el a véleményét a pályán látottakkal kapcsolatban.


Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője: ,,Köszönöm a csapatomnak ezt a teljesítményt! És a Nyíregyházának is, amely korrekt módon állt a pályaválasztói jog felcseréléséhez. A regeneráción és a taktikai felkészülésen volt a hangsúly. Jól kezdtük a mérkőzést, már az első félidőben el kellett volna dönteni a sorsát. Korábban is megtörtént, hogy a találkozó bizonyos fázisai­ban túlságosan passzív a futballunk, itt is volt egy ilyen időszak, de aztán a csereként beküldött játékosok új lendületet adtak a gárdának, megérdemelten nyertünk. Rendkívül nehéz hét után és előtt vagyunk. Örülünk, hogy így is kilenc pontunk van.”

Az 51 éves szakember ezt követően erősen bírálta az MLSZ-t a nemzetközi kupamérkőzésekkel kapcsolatos halasztás miatt.

,,Nem akarom Bognár Györgyöt idézni, szerintem igaza van a paksi vezetőedzőnek: a szövetség a magyar klubok ellen van, amikor nem engedi a pihenőt. Az örmény ellenfelünk nem játszott ezen a hétvégén, azt meg jól tudom, hogy a szlovák klubok is két meccset is elhalaszthatnak. Négy NB1-es együttes van versenyben, és itt játszani kell. Pedig a nemzetközi sikerek a magyar bajnokságot segítik."

fotó: Puskás Akadémia FC


A Puskás Akadémia a Konferencia-Liga selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén egygólos győzelmet aratott az örmény Ararat-Armenia otthonában, így Hornyák Zsolt fiai kedvező helyzetből várhatják a második felvonást.

A Puskás Akadémia - Ararat-Armenia Konferencia-Liga selejtező visszavágót csütörtökön este 21:00-kor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában. A tét a rájátszásba való továbbjutás.