Az Újpest otthon ütötte ki a Fehérvárt – Újpest FC – Fehérvár FC 4-1 (3-0)

Újpest – Fehérvár mérkőzést is rendeztek vasárnap kora este a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 3. fordulójában. A fővárosi lila-fehérek az első két bajnokijukat elveszítették, míg a fehérváriak négy ponttal álltak a forduló előtt. Pető Tamás legénysége múlthét csütörtökön pályára lépett a Konferencia-Liga selejtezőjében is, ahol egygólos vereséget szenvedtek a ciprusi Omonia Nicosia vendégeként.

fotó: Fehérvár FC

A találkozót veszélyesebben kezdte a fővárosi gárda és az első lehetőség is előttük adódott, méghozzá a 15. percben, amikor is Ljujic vette célba Tóth Balázs kapuját, de a jó formában védő fehérvári kapus fogta a kísérletet. Hat perccel később Csongvai Áron végezhetett el egy szabadrúgást kecsegtető pozícióból, de nem találta el a kaput.

A 24. percben megszerezte a vezetést az Újpest: Bese Barnabás passza után elpattant a labda Karamokotól, majd Matija Ljujic érkezett és 15 méterről a jobb felsőbe bombázott. A 30 éves szerb irányító már a 3. gólját szerezte az idei bajnokságban. (1-0)

Az első félórát követően két egyenlítési lehetőség is adódott a fehérváriak előtt, mindkétszer Gradisar került helyzetbe, előbb Piscitelli védte a szlovén válogatott támadó fejesét, majd pár perccel később a kapu mellé emelt a vendégek csatára.

A 43. percben megduplázta előnyét a hazai csapat: Gergényi Bence ívelése után Bese csúsztatta meg a labdát, ami után Ljujic ziccerbe került, de lövés helyett önzetlenül továbbpasszolt Brodicnak, az újpestiek nyáron igazolt horvát támadójának nem volt nehéz dolga, hiszen öt méterről az üres kapuba kellett csak passzolnia. (2-0)

Egy perccel a második újpesti gólt követően jöhetett volna a harmadik, ám Ljujic kísérletét szögletre paskolta Tóth Balázs. A szögletet követően Karamoko tudott lőni, ám egy fehérvári védőről kifelé pattant a labda. Az első félidő vége előtt már hárommal mentek a lilák: egy kisszögletet követően Geiger Bálint ívelt középre és a remek ütemben felugró Joao Nunes hat méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát. (3-0)

A harmadik újpesti találatot követően a játékvezető véget vetett az első félidőnek. A hazai játékosok megnyugodva mehettek az öltözőbe.

fotó: Újpest FC

Az Újpest ott folytatta, ahol az első félidőt abbahagyta: az 53. percben nem tudott felszabadítani a vendég védelem, Tajti Mátyás köszönte szépen és kilenc méterről kilőtte a hosszú alsót. Gyakorlatilag már itt eldőlt a mérkőzés. (4-0)

A 61. percben Huszti András cselezte be magát a 16-oson belülre, majd a léc alá tartó lövését kitolta szögletre Piscitelli. 15 perccel később Stefanelli lőtt kapura távolról, amelyet az Újpest olasz kapusa védett. A túloldalon Karamoko 13 méteres kísérleténél védett egyet Tóth Balázs.

A 89. percben megszerezte a szépítő gólt a Fehérvár: a nem olyan régen igazolt Milicevic beadását a fiatal Kovács Patrik fejelte a kapuba. Érdekesség, hogy a 16 éves támadó ennek a gólnak köszönhetően lett a fehérvári klub legfiatalabb gólszerzője az NB1-ben. (4-1)

Pár perccel később Berke Balázs játékvezető véget vetett az összecsapásnak, az Újpest együttese 4-1-re kiütötte a Fehérvárt a Megyeri úton.


OTP Bank Liga NB1, 3. forduló

Újpest FC - Fehérvár FC 4-1 (3-0)

Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 5518 néző

Vezette: Berke Balázs (Georgiou Theodoros, Bornemissza Norbert)

Újpest: Piscitelli - Bese (Babós, 82.), Nunes, Gergényi - Baranyai (Simon K., 55.), Tajti, Ljujic (Dénes, 71.), Tamás - Brodic, Karamoko (Mucsányi, 82.), Geiger (Radosevic, 55.)

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Fehérvár: Tóth B. - Huszti, Serafimov, Spandler, Milicevic - Csongvai - Katona M. (Kovács M., 46.), Melnyik (Bedi, 46.), Christensen (Stefanelli, 70.), Pető (Babos, 70.) - Gradisar (Kovács P., 46.)

Vezetőedző: Pető Tamás

Gólszerzők: Ljujic (24. perc), Brodic (43. perc), Joao Nunes (45+2. perc), Tajti (53. perc) illetve Kovács P. (90. perc)


Az Újpest megszerezte az első győzelmét a 2024/2025-ös szezonban, míg a Fehérvár már nem áll veretlenül. A következő fordulóban budapesti derbit rendeznek, azaz Ferencváros - Újpest összecsapás lesz a Groupama Arénában, míg a Vidi a Zalaegerszeg ellen javíthat majd, de számukra még van egy fontos nemzetközi kupamérkőzés is hétközben.