Újoncként remekül teljesít: bemutatjuk az FK Mornar Bar csapatát

A Paks szerdán 19 órakor a montenegrói FK Mornar Bar csapatával találkozik. Noha a koefficiensek tekintetében nagyon gyenge a montenegrói bajnokság, az FK Mornar csapata kicsit feljebb viszi a pontszámokat.

A 2008-ban még harmadosztályú, de már 101 éves klub legjobb eredményét érte el az előző szezon végén, hiszen a 2. helyen végzett, így először jutott ki az európai kupaporondra.

Az FK Mornar a georgiai Dinamo Tbilisi ellen kezdte meg szereplését a Konferencia Ligában és 2-1-re nyert hazai pályán Djurisic és Vusurovic góljaival, a visszavágón pedig Zoric góljának köszönhetően 1-1-et játszott. A második körben kikapott a szerb Radnickitől, de hazai pályán 2-1-re nyert és büntetőkkel második párharcából is továbbjutott.

A hétvégén viszont rosszul kezdtek a hazai pontvadászatban, otthon 1-0-ra kikaptak az Ostrantól.

Többnyire montenegrói játékosokra épül a Mornar csapata, egyedül a japán Kotaro Kishi, a francia Chris Ondong-Mba és a két szerb, Veljko Trifunovic, és Sinisa Stevanovic az idegenlégiósok. Francia légiósuk 7 góllal házigólkirály lett tavaly és a Radnicki ellen is ő duplázott.

A csapat vezetőedzője a montenegrói Simo Medigovic 2023 július óta, érdekesség, hogy ez az első klubja és történelmi sikereket értek el 1 év alatt a csapatával. Eddig 43 meccsen 20 győzelem, 15 döntetlen és 8 vereség a mérlege.

kép: FK Mornar

A Paks-Mornar mérkőzés odavágóját szerdán 19 órakor rendezik, míg a visszavágó nem Barban, hanem Podgoricában kerül megrendezésre kedden 20:45-kor.